Arhitectura Uberhause, de la artă-știință la aspectele practice ale autorizării și execuției construcției

Știință și artă în același timp, arhitectura are menirea de a rezolva tehnico-funcțional și estetic, după reguli consacrate, organizarea spațială a unei construcții (amenajări) prezente ori viitoare, integrând-o într-un context care îi poate spori valoarea.

Văzute lucrurile din această perspectivă, arhitectul este acel artist și totodată om de știință care, interacționând cu cel care îi solicită serviciile, cu autoritățile locale, cu furnizorii de utilități și cu constructorul, face ca ideile și vizunea sa privind viitoarea construcție sau amenajare să se transforme în realitate palpabilă.

La Uberhause acordăm importanța cuvenită componentei de comunicare a activității noastre. Încă de la primul contact cu viitorul client acesta poate afla, dacă nu a reușit să se informeze în amănunțime pe site-ul www.uberhause.ro sau alte surse de informare, ce presupune, din punct de vedere legal și practic, demersul în vederea edificării unei construcții sau realizării unei amenajări.

Mulți dintre cei care ne trec pragul o fac pentru că își dau seama că a-ți cumpăra un teren și a construi o casă pe acesta este ceea ce nu se întâmplă prea des pe parcursul vieții. De aceea își doresc să beneficieze de sfaturi utile încă din faza în care urmează să achiziționeze terenul, astfel încât acesta să răspundă în mod adecvat cerințelor beneficiarului privind viitoarea casă.

O altă componentă a activității noastre de consultanță o reprezintă îndrumarea clientului pentru a parcurge pașii necesari pentru autorizarea execuției construcției, de la solicitarea certificatului de urbanism în vederea construirii (sau, după caz, desființării unei construcții) până la obținerea avizelor și acordurilor menționate în acest document și depunerea documentației la primăria care va elibera autorizația de construire. 

Desigur că activitatea propriu-zisă de proiectare își are rolul său – determinant, spunem noi – în rezolvarea problemei configurației și înfățișării viitoarei case. Totul pornește de la stabilirea, împreună cu clientul, a temei de proiectare, care cu cât va fi mai clar formulată, cu atât va face munca de proiectare mai ușoară.

Urmează apoi munca pentru realizarea conceptului de arhitectură, care presupune un număr de corecturi efectuate împreună cu beneficiarul. Odată definitivat acest concept, vor putea intra în scenă inginerii structuriști, care folosindu-se și de concluziile studiului geotehnic, vor proiecta fundația și restul structurii de rezistență a clădirii. Apoi, pe acest fundament se va putea adăuga proiectarea instalațiilor, în principal sanitare, termice și electrice.

Rezultatul final al proiectării va fi structurat în DTAC (documentația tehnică în vederea autorizării construirii), care se va dezvolta apoi în proiect tehnic (PTh), adică acea documentație avizată și de către verificatori atestați, care va conține informațiile pe baza cărora se va putea discuta la modul concret cu viitorul constructor pe tema prețurilor și termenelor de execuție.

După intrarea în posesia autorizației de construire și afişarea la loc vizibil a panoului de identificare a investiţiei, se va putea trece la execuția propriu-zisă a construcției, de un real folos în verificarea calității lucrărilor fiind dirigintele de şantier autorizat, angajat al investitorului. Proiectanții vor fi, deasemenea, prezenți pe șantier în fazele de execuţie determinate şi vor participa la efectuarea verificărilor de calitate, asigurând, totodată, asistenţa tehnică, în conformitate cu prevederile clauzelor contractuale, până la recepția construcției la terminarea lucrărilor.

 

Toate aceste servicii de proiectare și execuție a construcțiilor se pot regăsi, întrunit, în cadrul Uberhause. Tipurile de proiecte propuse, fie acestea pe structură de cadre beton, lemn ori metal, sunt prezentate pe pagina de internet www.uberhause.ro sau pe pagina noastră de facebook. Câteva dintre aceste exemple, în cele ce urmează:

 

  • La casa ARGENTA atrag atentia design-ul deosebit, in care se regasesc unele elemente de traditionalism, placarile cu piatra naturala ale unuia din volumele laterale si soclului, respectiv cele doua balcoane din zona de noapte, care oferă bucuria de a savura limpezimea unei noi dimineti. Acest proiect de casa ar putea reprezenta solutia optima pentru o casa de vacanta care sa fie amplasata pe un teren de dimensiuni reduse. 

  • MERIA a fost gandita ca o casa economica si simpla, care sa acopere nevoile de locuire ale unei familii ce isi doreste sa schimbe apartamentul de la bloc cu o locuinta “pe pamant”. Diferenta o fac indeosebi finisajele exterioare moderne si cele doua balcoane in care relaxarea de seara nu poate avea asemuire.
  • SOLARIA introduce in “panoplia” caselor UBERHAUSE panourile solare sau fotovoltaice si elementul inedit lucarna, care aduce camerelor din mansarda un plus de iluminare si aerisire a spatiilor. Constructia poate fi amplasata pe un teren cu o deschidere mica. 

 

 

Mihnea NEDEA
Asistent relatii clienti
www.uberhause.ro
contact@uberhause.ro
office@uberhause.ro
0733 033 033

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.