Bianca Andreescu le-a dezvăluit jurnaliștilor secretul succesului ei: practică yoga și meditația

Au fost două săptămâni uluitoare pentru Bianca Andreescu, adolescenta din Canada a cărei ascensiune continuă să rescrie cărțile de istorie la Indian Wells, arată WTA într-un articol publicat pe site.

Bianca Andreescu, cea care anul trecut termina pe locul 178 WTA, iar de săptămâna viitoare va fi între primele 40 de jucătoare ale lumii, a avut una dintre cele mai bune evoluții din istoria turneului pentru o deținătoare de wildcard, călcând pe urmele Serenei Williams (2015) și Kim Clijsters (2006), singurele care au fost beneficiare ale unui wildcard la Indian Wells și au ajuns în semifinale.

Bianca Andreescu a vorbit la conferința de presă susținută după meciul în care a învins-o pe Garbine Muguruza despre „secretul” reușitei ei: s-a folosit de yoga și de meditație pentru a îmbunătăți partea mentală a jocului ei. „Mama mea m-a familiarizat cu meditația încă de când eram foarte mică. Poate aveam 12 ani. De atunci fac meditație și practic yoga”, a mărturisit Bianca Andreescu.

De altfel, imediat după meci, într-o repostare pe Twitter a unui mesaj WTA, Bianca Andreescu spune că îi dedică totul mamei, care este „stânca” ei și „tot ce are”.

„Nu lucrez numai la partea fizică. Lucrez și la cea mentală, pentru că e foarte, foarte importantă. Se vede clar în meciurile mele”, a spus sportiva din Canada.

Ea a explicat că preferă o formă de meditație care se numește „vizualizare creativă”, un tip de exercițiu ce presupune proiectarea mentală a imaginii țintelor pe care le urmărește. Dar secretul nu stă numai în vizualizarea succeselor ei pe teren, a explicat Andreescu. Tânăra folosește mediatația ca exercițiu zilnic pentru a-și îmbunătăți gândirea pozitivă și pentru a evita blocajul mental.

Ritualurile Biancăi Andreescu

„Mă trezesc în fiecare dimineață și primul lucru pe care îl fac este să meditez”, a explicat ea. „Cred că asta chiar mă ajută să iau un start bun. Nu-mi deschid telefonul, nimic, pentru a nu fi prea aglomerată. Îmi acord 15 minute în fiecare zi pentru a mă pune în armonie cu corpul, cu mintea mea. Vizualizez că am o zi bună, de pildă, chestii dintr-astea”, le-a explicat ea jurnaliștilor. „Știu că mulți oameni lucrează la partea fizică a lucrurilor, dar eu cred că partea mentală este cea mai importantă, pentru că îți controlează întregul corp, nu-i așa?”, a adăugat sportiva.

Disciplina mentală a ajutat-o pe teren, unde a câștigat 31 din ultimele 34 de meciuri disputate, adjudecându-și victorii asupra fostei nr. 2 mondial Caroline Wozniacki, la Auckland, asupra nr. 18 WTA, Wang Qiang, și asupra nr. 20 WTA, Garbine Muguruza, la Indian Wells.

Bianca Andreescu are un ritual unic pe teren: folosește un elastic de păr spiralat deasupra cotului – în loc să-l țină la încheietură – și când și când miroase ceva dintr-un borcan când schimbă terenul, dar despre aceasta nu vrea să spună un cuvințel. „N-o să-mi dezvălui niciodată secretul”, le-a spus ea glumind jurnaliștilor. Ea a dezvăluit însă că atunci când se îndreaptă către teren îi place să repete niște cuvinte sau expresii care să o țină motivată. „Păstrez în minte niște cuvinte-cheie, de obicei. Niște cuvinte-cheie scurte, pe care să le am în cap înainte de a servi, înainte de a returna. Încerc doar să mă încurajez. De pildă, zic: prinde și lovește”, a explicat Bianca Andreescu.

Tânăra sportivă din Canada va încerca să vizualizeze acum cât mai bine o altă mare victorie la Indian Wells, vineri, când va încerca să devină prima jucătoare beneficiară de wildcard care ajunge în finală. În drumul ei va sta Elina Svitolina, nr. 6 mondial.

Conferința de presă a dezvăluit jurnaliștilor o tânără fericită, dar înclinată spre filosofie: „Așteptările strică mult. Accept ceea ce mi se întâmplă și încerc să lucrez la asta”, a notat și Tennis Canada:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.