Educație financiară pentru toți copiii

De la 1 aprilie, Asociația Salvați Copiii Iași lansează cu sprijinul companiei Express Credit Amanet, proiectul ‘Educație financiară pentru toți copiii’! Activitățile derulate vor viza informarea și educația în domeniul financiar a 1000 de copii din școlile și liceele județului Iași.

Peste 56% dintre români consideră că lipsa educației financiare duce la dificultăți în rambursarea obligațiilor de plată, arată un studiu multicultural realizat de grupul Kruk în Polonia, România, Cehia și Slovacia. Potrivit respondenților din cele patru țări, responsabilitatea pentru pregătirea financiară ar trebui să revină familiei și școlii. Totuși, majoritatea locuitorilor din țările din Europa Centrală cred că sistemul de învățământ ar trebui implicat în predarea cunoștințelor financiare.

Proiectul Educație financiară pentru toți copiii își propune formarea în rândul elevilor a unor competențe cu privire la gestionarea banilor, precum și cunoașterea mecanismelor financiare prin care banii sunt economisiți sau investiți în societatea de azi. În acest sens, va fi realizat și editat un Ghid de educație financiară pentru copii, ce va fi difuzat în școlile și liceele ieșene, atât din mediul urban, cât și cel rural, în cadrul activităților informative ce urmează a fi susținute. De asemenea, se are în vedere organizarea unor vizite la muzee, bănci și case de amanet pentru cei 100 de copii din cadrul Centrului Educațional Salvați Copiii, pentru a înțelege cum funcționează aceste instituții etc., dar și a unui concurs județean de compuneri cu tematica ‘De ce și cum pot economisi bani?’.

Activitățile proiectului se vor derula pe o perioadă de nouă luni. Informații suplimentare despre proiect puteți obține de la d-na Ana Vieru — manager proiect, Asociația Salvați Copiii Iași, tel/fax: 0232 219 986, e-mail: ana_vieru@scoalamobila.ro.

Organizația Salvați Copiii Iași
Iași, Aleea Ion Simionescu nr. 6, PT15 Dacia
Telefon: +40—232-219986
iasi@salvaticopiii.ro
iasisalvaticopiii@yahoo.com
office@scoalamobila.ro

Studiul Kruk a fost realizat în perioada august — noiembrie 2013, în Polonia, România, Cehia și Slovacia. Cercetarea s-a efectuat pe un eșantion de câte 1.000 de persoane în fiecare țară. Sursă: www.capital.ro/190356.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.