Incepand cu 25 mai 2018 parcurgerea unui curs de formare DPO este obligatorie

Noi legi ce impun parcurgerea unui curs de formare DPO

Anul 2018 a adus o multine de schimbari pentru Romania. Anul acesta, toate autoritatile, dar si institutiile publice au fost obligate sa se conformeze noilor legi in vigoare si sa parcurga un curs DPO.

Chiar si acele companii cu activitate bazata pe operatiuni de tipul prelucrarii datelor, au nevoie de o monitorizare constanta si totodata sistematică. Acest lucru, intamplandu-se, de regula, la scara larga in ceea ce priveste persoanele vizate.

De altfel, nici companiile care se ocupa de prelucrarea unor categorii mai speciale de date nu scapa. Si ele vor fi, de asemenea, obligate sa infiinteze un post de lucru pentru un responsabil care se va ocupa de protectia datelor cu caracter personal.

Pentru a putea ocupa acel post, oricare persoana responsabila cu protectia datelor cu caracter personal (in engleza, Data Protection Officer) are nevoie se parcurga un curs DPO. Acest lucru este extrem de nevesar in cazul in care doreste sa incheie un contract de munca pe un post stabil.

Ce sa intampla daca parcurgi un curs de formare DPO?

Pentru a ocupa o asemenea pozitie, participantii la un curs DPO sunt obligati sa demonstreze ca sunt capabili si ca, totodata, cunosc cerintele din noul regulament general responsabil de protectia datelor.

Inca din data de 25 mai 2018, au inceput sa apara firme competente care sa puna la dispozitie efectuarea unui curs de formare DPO specializat si, mai mult decat atat, in conformitate cu legile actuale impuse.curs de formare DPO

Indiferent ca oamenii sunt interesati fie de prevederile articolului 37 sau de cele ale articolului 38, organizatiile responsabile de aceste cursuri le sta la dispozitie.

Acreditare sau nu pentru un curs de formare DPO?

Ei bine, trebuie musai sa stiti ca pentru a putea fi desemnat oficial pe postul de DPO intr-o organizatie importanta sau pentru un DPO extern nu trebuie neaparat sa urmati un curs ce ofera acreditare de la institutiile statului !

E important de stiut ca Regulamentul general privind protejarea datelor cu caracter personal nu cere impunerea vreunei forme de autorizare ori certificare. Urmarea oricarui curs DPO il poate ajuta pe participant sa ocupe functia pe care si-o doreste.

Cu alte cuvinte, pentru a deveni un responsabil de protectia datelor cu caracter personal este mai important sa urmezi un curs de specialitate, decat un curs acreditat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.