Întâlnirea anuală a Comitetului Executiv al CLGE

În perioada 25 – 26 august a avut loc la București, hotel Ramada Plaza, întâlnirea anuală a Comitetului Executiv al CLGE.

Membrii executivului CLGE s-au întâlnit cu reprezentanții UGR, APCGC și ANCPI, fiind abordate teme importante precum reglementarea profesiei și Codul calificărilor profesionale pentru inginerii geodezi care activează în cadastru. Pentru încă o dată în ultimii doi ani, comunitatea geodezilor din România s-a bucurat de prezența președintelui CLGE, Maurice Barbieri, care a împărtășit cu bucurie din experiența CLGE în ceea ce privește temele abordate. La întâlnire au participat președinții UGR și APCGC, Cornel Păunescu și Valeriu Manolache, cât și alți reprezentați ai celor două ascociații.

Președintele CLGE Maurice Barbieri i-a asigurat pe reprezentanții UGR și APCGC de toată susținerea CLGE în ceea ce privește îmbunătățirea cadrului legislativ prin aprobarea unei noi legi de reglementare a profesiei în conformitate cu cele mai bune practici europene în domeniu.

Tot în prima zi Executivul CLGE a avut o întalnire și cu reprezentanții ANCPI, la sediul Agenției. La întâlnire a participat, alături de alți directori din cadrul direcțiilor de specialitate din instituție, dl Radu Codruț Ștefănescu, Președinte director general al ANCPI. Și în cadrul acestei întâlniri a fost abordată tema reluării procesului legislativ pentru aporbarea legii de reglementare a profesiei de geodez. Conducerea ANCPI a asigurat membrii excecutivului CLGE de faptul că este gata să susțină asociațiile profesionale ale geodezilor în reglementarea profesiei, iar inițiativa solicitării reluării procesului legislativ trebuie să aparțina asociațiilor profesionale.

Cornel Păunescu a declarat că ‘Atât reprezentanții UGR și APCGC, cât și cei ai board-ului CLGE, au fost mulțumiți de rezultatele privind viitorul profesiei nostre în urma discuțiilor și angajamentelor asumate în cadrul întălnirilor ce au avut loc în aceste două zile la București’.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.