Plasa sudata – informatii si indicatii de utilizare

Plasa sudata este folosita pentru armarea structurilor de beton, pentru a le mari rezistenta si durata de viata. Armarea structurilor de beton cu plasa sudata este recomandata in special la elementele de suprafata precum: placile planseelor, peretii de sprijin, zidurile de sprijin etc. De exemplu, se recomanda folosirea plasei sudate pentru peretii din caramida ai unei case vechi care urmeaza sa fie reconsolidata. Sigura metoda prin care se poate aduce rezistenta acelor pereti este armarea lor cu plasa sudata. Cea mai utilizata metoda pentru cresterea rezistentei peretilor unei case vechi impotriva seismelor este de asemenea, armarea acestora cu plasa sudata. Diametrul minim pe care il are este de 5mm.

Cum se transporta si depoziteaza corect plasa sudata?

Este foarte important ca in timpul transportului plasa sudata sa nu sufere deformari sau sa se degradeze de la depozit la santier. Astfel, plasa sudata trebuie asezata cu mare grija in transportor si apoi descarcata cu aceeasi grija in santier sau in depozit pentru a putea fi folosita la capacitatea ei maxima. Este recomandat ca depozitarea sa se faca cat mai aproape de locul unde plasa sudata va fi folosita pentru a reduce la minimum numarul de manipulari. Asezarea plasei sudate trebuie sa se faca pe orizontala, iar asezarea ei pe verticala se face doar cand aceasta este singura solutie. De asemenea, pentru a evita coroziunea si murdarirea plasei, aceasta nu trebuie depozitata direct pe pamant, ci pe o suprafata betonata sau pe paleti din lemn.

Cum se face innadirea plasei sudate?

In general, o singura plasa sudata nu va acoperi in totalitate un perete ce urmeaza a fi armat. In aceasta situatie, se folosesc mai multe plase sudate ce trebuie innadite intre ele. Daca innadirea acestora urmeaza sa fie facuta pe o zona mai intinsa, este recomandat ca numarul innadirilor din aceeasi sectiune sa nu fie mai mare de 50% din suprafata totala de armatura din acea sectiune.
Aceeasi regula se va pastra si in cazul armarii cu mai multe plase suprapuse, ce sunt asezate pe un singur rand sau pe mai multe randuri. Imbinarea prin suprapunere trebuie sa fie facuta, pe cat de mult posibil, in zona cea mai putin solicitata si in nici un caz pe laturile determinate de intersectia a doi pereti vecini.
Este recomandat sa nu se suprapuna mai mult de doua plase sudate in aceeasi sectiune, deci sa nu se ajunga la trei plase suprapuse in zona de innadire. De asemenea, aceasta trebuie innadita pe campul unui perete si nu pe muchia determinata de doi pereti.
Plase se innadesc cu sarma si niciodata nu se va folosi sudura pentru acest proces.

Cum se face armarea unui perete cu plasa sudata?

Plasa sudata se va aseza la aproximativ 3cm de peretele ce urmeaza a fi armat, utilizand dibluri si distantieri din material plasic. Inainte de a turna betonul, peretii trebuie udati din abundenta, in mai multe reprize. Betonarea propriu-zisa va incepe de jos si va continua uniform pana la terminarea lucrarii.

Plasa sudata online de la Mesteru Manole

plasa sudataMagazinul online de materiale de constructii Mesteru Manole pune o dispozitie o gama foarte larga de produse la super preturi. Puteti cumpara online plasa sudata accesand site-ul www.mesterumanole.ro. Astfel, nu veti mai pierde timpul prin magazine, iar plasa sudata va fi livrata direct in santier la dimensiunile solicitate de dumneavoastra. Mesteru Manole va sta la dispozitie pentru intrebari la numarul de telefon 0741 238 406.

2 comments to “Plasa sudata – informatii si indicatii de utilizare”
  1. Pingback: Tot ce aveti nevoie sa stiti despre plasele sudate - PR2Advertising.ro

  2. Pingback: De ce sa alegem cămășuirea pereților cu plase sudate si mortar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.