Polistiren expandat – informatii complete

Polistirenul expandat este de fapt un termoplastic, adica o spuma rigida extrem de usoara, sub forma de celule inchise. Acest material se foloseste in constructii pentru izolarea acestora.

Polistirenul exapndat are o serie de proprieteti importante precum:

  • Conductivitate termica redusa
  • Compresiune foarte mare
  • Rezistenta ridicata la socuri
  • Capacitate ridicate absortie la socuri

Acest material este format practic din 98% aer si doar 2% polistiren propriu-zis. Asadar, aerul este prac partea care asigura izolarea, iar rolul polistirenului este doar pentru a mentine o stabilitate ridicata a acestuia, astfel incat sa existe cat mai putini curenti.

Polistiren expandat – proces de fabricare

Acest material se realizeaza in camere cu vacuum. Practic, celulele dense din polistiren sunt introduse in respectivele camere cu vacuum pentru a fi expandate si tratate cu abur. Procesul de productie prin care se realizeaza polistiren expandat seama cu cel de preparare al popcornului, singura diferenta fiind ca in cazul acestui material se foloseste vacuum si abur. La finalul acestui proces, rezulta un bloc de polistiren expandat cu aceleasi dimensiuni ca si care in care a fost produs.

Polistirenul expandat este prietenos cu mediul inconjurator

Practic, polistirenul expandat este un material similar cu piatra, pamantul sau betonul. Acest material este inert din punct de vedere chimic, nu se dezintegreaza absolut deloc, nu se descompune si nici nu emite gaze ce ar putea dauna mediului inconjurator. De asemenea, polistirenul expandat nu contine coloranti si nici nu contamineaza apa.

Mai mult decat atat, din polistiren expandat se pot realiza pahare pentru cafea.

Polistirenul expandat nu emite noxe atunci cand este ars. Acesta este practic realizat din carbon si hidrogen. In cazul in care este ars, acest material emite doar vapori de apa, CO2 si cenusa exact ca si hartia. In schimb, atuni cand este ars polistirenul expandat emana un fum gros, insa, in general polistirenul expandat utilizat in constructii contine si o serie de substante ignifuge in el. Practic, acestea sunt singurele substrante daunatoare.

Cum se depoziteaza corect polistirenul expandat?

Este foarte important ca atunci cand este depozitat sa fie ferit de razele soarelui. Polistirenul expandat poate fi atacat de razele ultraviolete si daca este expus mai multe luni la soare peste acesta se va depune un strat de praf de culoare galbena. In mod evident, acest strat de praf sa poate curata, insa este indicata evitarea acestuia de la inceput.

polistiren expandat

La Mesteru Manole gasiti o gama variata de dimensiuni pentru polistiren expandat

Daca doriti sa comandati, polistiren expandat puteti apela cu incredere la magazinul online de materiale de constructii Mesteru Manole. Aici veti gasi o gama variata de dimensiuni din care va puteti alege produsul de care aveti nevoie. Pentru mai multe detalii puteti suna la numarul de telefon 0741 238 406 sau puteti trimite un email la office@mesterumanole.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.