Preşedintele dă vina pe coaliţia PSD-ALDE pentru pierderea încrederii românilor în UE: Au creat confuzie prin dezbaterile interminabile pe justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, despre Eurobarometrul care indică scăderea încrederii românilor în UE, că „nu este o veste bună”. Şeful statului a precizat că alianţa PSD-ALDE a creat confuzie prin dezbaterile „interminabile pe justiţie”.

“Asta nu este o veste bună, dar cum ştim aprecierea unei naţiuni asupra problemelor europene ţine de regulă de problemele interne mai mult decât de cele europene. Confuzia creată de PSD-ALDE, dezbaterile interminabile pe justiţie unde PSD-ALDE abordează o conduită total contrară aştetărilor populaţiei şi a partenerilor europeni, toate au dus şi la reacţii la partenerii europeni şi la o reacţie de scăderea a încrederii”, a afirmat Klaus Iohannis, înainte să participe joi la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

În opinia şefului statului, această scădere a încrederii românilor în Uniunea Europeană.

“E o scădere temporara şi în măsura în care reuşim să ne revenim acasă, să guvernăm transparent, guvernarea să se facă pentru cei guvernaţi şi n uîmpotriva lor, atunci îcnrederea va reveni la cote normale de peste 50%”, completat Iohannis.

Potrivit unui Eurobarometru făcut public miercuri de Parlamentul European, procentul românilor care consideră că apartentenţa la Uniunea Europeană este un lucru bun este de doar 49%, în scădere cu zece procente faţă de ultimul sondaj realizat în urmă cu şase luni.

La nivel european, 62% dintre cetăţeni consideră că apartenenţa la Uniunea Europeană este un lucru bun pentru ţara lor, procentajul reprezentând un nivel record în ultimii 25 de ani.

În ceea ce priveşte România, sondajul relevă o creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ cu aprilie 2018, a fost înregistrată o scădere de zece procente. Gradul de apreciere faţă de apartenenţa la Uniunea Europeană este de 68%, în creştere cu un procent faţă de aprilie 2018, când a fost realizat ultimul sondaj Eurobarometru.

La nivelul României, 64% dintre cetăţeni consideră că ţara lor a avut de beneficiat de pe urma apartenenţei la Uniunea Europeană, în scădere cu şapte procente faţă de luna aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.