Probleme din cauza ninsorilor, în 11 judeţe. Zeci de copaci au fost doborâţi

La această ora, nu sunt drumuri blocate, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă.

În ultimele 24 de ore, efectele iernii s-au resimţit în 11 judeţe: Argeş, Arad, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiş şi Vâlcea, constând în arbori doborâţi de greutatea zăpezii sau a vântului puternic, derapaje uşoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricţii rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a permite derularea operaţiunilor de deszăpezire. Au fost afectate 9 autovehicule, doborâţi 128 copaci, 4 stâlpi şi un panou publicitar.

Lipsa alimentării cu energie electrică rămâne în atenţia autorităţilor, în această dimineaţă fiind înregistrate avarii în 313 localităţi. Echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică se află în teren pentru a remedia cât mai repede avariile înregistrate.

În sprijinul populaţiei afectate şi a autoritatilor, IGSU a mobilizat luni, la nivelul judeţului Timiş, 6 generatoare de mare capacitate pentru alimentarea spitalului şi a mai multor cartiere din oraşul Făget, iar la nivelul judeţului Caraş-Severin alte 5 generatoare de mare capacitate pentru alimentarea localităţilor Berlişte, Brebu, Târnova, Cornoţel şi Fârliug.

O situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Celnata din judeţul Mehedinţi, unde ambulanţa SMURD nu a putut ajunge la o pacientă care acuza dureri abdominale. Imediat a fost alertată o altă autospecială cu capacitate de trecere mărită care a preluat persoana şi a transportat-o de urgenţă la echipajul medical.

Luni seara, pe drumul judeţean 703D, în localitatea argeşeană Răchiţele de Sus, un microbuz care transporta 20 de persoane nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil. Echipele administratorului de drum au acţionat pentru curăţarea tronsonului, astfel încât autovehiculul să poată continua deplasarea în siguranţă.

Şi în judeţul Vâlcea, pe DN 7D, în zona localităţii Boişoara, două microbuze care transportau muncitori au rămas înzăpezite. Autorităţile locale au acţionat imediat pentru deblocarea drumului, iar microbuzele şi-au continuat deplasarea.

Tot în judeţul Vâlcea, întrucât trenul Craiova-Sibiu a staţionat în gara Câineni din cauza condiţiilor meteo, cei 16 călători au fost preluaţi de un microbuz şi transportaţi la destinaţie, în siguranţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.