Scoala altfel la Libris

28 de copii au vizitat depozitul de carte Libris, pe 1 noiembrie 2016, cel mai mare depozit de carte din tara si sediul celei mai mari librarii online.

depozit carte Libris

depozit carte Libris

 

Pe 1 noiembrie 2016, in cadrul programului „Scoala altfel”, 28 de copii de clasa a 7-a, de la Colegiul National „dr. Ioan Mesota” din Brasov, au vizitat, insotiti de doamna diriginta Aniko Veres, depozitul de carte si sediul librariei online Libris.ro. Ghid inspirat le-a fost indragostita de carte si omul de televiziune si PR, Silvana Enache.

Aceasta, cu farmecul si amabilitatea omului priceput la oameni, le-a povestit intai despre, probabil, cea mai de succes aventura in domeniul vanzarii de carte si muzica din Romania. Povestea Grupului „Libris” Brasov – se porneste povestitoarea – incepe la Brasov intr-o zi de toamna, la finele lunii octombrie, anul 1991. Atunci, in ziua de 25 brumarel, acum 25 de ani, Libraria „St. O. Iosif”, cea mai veche si mai cunoascuta din Brasov, capata o noua viata primind puterea visului unei femei: Ana Onita!

Treptat-treptat, cu multa munca, cu asumare de riscuri, dar cu mare „respect pentru oameni si carti”, lucrurile au crescut pana la realitatea impresionanta de azi.

Langa femeie s-a asezat, uniti de aceleasi valori, de aceleasi aspiratii si de aceiasi dragoste, sotul ei, domnul Virgil Onita, si, impreuna, au multiplicat visul femeii indragostind si pe altii de misiunea pe care si-au asumat-o. Au aparut, astfel, pe langa librarie (modernizata si extinsa pe doua nivele in 2010), sustinand acelasi drag si aceeasi ravna pentru cultura, Asociația “Libris Cultural”, apoi Editura “Libris Editorial” și, nu in ultimul rand, Libris.ro, locul unde suntem acum, cea mai mare librarie online din Romania, cu cel mai mare depozit de carte ce gazduieste peste 2.000.000 de carti!

Pe langa aceste realizari, amintite aici pe scurt, povestitoarea le-a aratat micutilor, cu ochii mariti, ca respectul pentru oameni nu inseamna doar respectul pentru cei ce lucreaza la Libris, ci inseamna ajutor si responsabilitate (nu doar vorbe!) pentru cei mai putin norocosi, pentru cei in pericol, pentru tot ce este, pe minunatul nostru pamant, viata!

Si copiii s-au aratat interesanti de donatiile de aparatura (incubatoare, masa de resuscitare etc.) pentru bebelusii din Bucuresti, Cluj, Brasov si Iasi, le-a placut si proiectul cu „Let’s do it Romania” cand oamenii Libris cu familiile lor au curatat o parte din padurea din Predeal.

Apoi povestitoarea le-a vorbit despre cum se fac promotiile, despre minunile de pe site-ul cu carti si muzica, despre transportul gratuit al acestora catre oameni, despre tombole si surprize si despre tot ce inseamna munca din spatele unei asa de importante intreprinderi.

Apoi cei 28 de elevi au vizitat birourile si depozitul si au fost foarte incantati ca pot cumpara direct de aici si multi dintre ei, cu satisfactie, au si facut-o. La birouri s-au intalnit si cu Laura Teposu,  director de dezvoltare la Libris.ro, si ea, ca o zana buna, le-a oferit fiecaruia cate o carte din celebra serie de aventura “Agatha Mistery” de Sir Steve Stevenson, un semn de carte tip rigla scolara si…cate un mascotel-carticel aniversar! Evident bucuria a fost mare si unii i-au spus zanei ca ar fi fain sa faca si ei practica la depozit, sa lucreze in catedrala asta cu povesti.

Si ea a zambit si a spus ca se gandeste la o asa propunere.  La final, totul s-a incheiat cu o discutie frumoasa despre carti, scriitori si scris, tipar, edituri si despre cat de deosebit este sa lucrezi si sa poti intra intr-o lume a cartilor. Copiii au plecat multumiti, cu speranta, cu avant si cu o dorinta de a isi face cat mai repede prieten dintr-o carte. Din prag, povestitoarea, zambitorul ghid, ia petrecut cu privirea.

 

 

One comment to “Scoala altfel la Libris”
  1. Pingback: Sarbatorile inseamna bucuria de a darui - Live Press

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.