18 kilometri de autostradă se deschid azi circulației. Iohannis și Orban participă la inaugurare

Circulaţia rutieră pe tronsonul Iernut-Cheţani, parte din Autostrada Transilvania, se deschide circulaţiei, astăzi la ora 14.00.

Șoferii vor putea folosi asftel încă 18 kilometri noi de șosea de mare viteza.

Tronsonul va fi inaugurat chiar de preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Lucrările au început în anul 2016, iar valoarea contractului este de 437,6 milioane de lei. După ce va fi deschis lotul Iernut-Cheţani, românii vor avea în total la dispoziție 873 de kilometri de autostradă.

Bode anunța la începutul lunii că cei 18 kilometri de autostradă vor fi deschiși circulației.

„Niciun tronson din Autostrada Transilvania nu mai este blocat”, spunea el, adăugând că în execuţie sunt 54 de kilometri de autostradă.

Bode a mai spus că au fost semnate contracte pentru proiectare şi execuţie pentru tronsoanele Zimbor – Poarta Sălajului şi Nuşfalău – Suplacu de Barcău, însumând 26 de kilometri.

„Aşadar, sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca anul viitor, între Nădăşelu şi Biharia să se lucreze efectiv pe aproximativ 114 kilometri de autostradă, din care 42 de kilometri în judeţul Sălaj”, a mai spus Lucian Bode.

Editor : Monica Bonea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.