Administrare defectuoasă sau corupție la Ministerul Finanțelor Publice?

Asociația producătorilor de băuturi alcoolice ‘VINROM’ a solicitat în repetate rânduri Ministerului Finanțelor Publice să comunice valoarea accizei aplicată produsului ‘cidru’ Strongbow obținut de Heineken în Bulgaria, respectiv produsului ‘Pelin de Urlați’.

Nu înțelegem de ce MFP, contrar legii, prin Eugen Orlando TEODOROVICI — ministru, Bogdan Iulian HUȚUCĂ — director general, Mihaela GEORGESCU — șef administrație ANAF sector 1, refuză să facă publică valoarea accizei aplicată pentru ‘cidru’ și pentru ‘pelin’; care sunt interesele sau ce au de ascuns respectivii, dat fiind că această informație este esențială pentru mediul de afaceri și cu impact asupra bugetului de stat.

‘VINROM’ condamnă atitudinea Ministerului Finanțelor Publice și consideră că nefurnizarea valorii accizelor aplicate celor două produse, constituie un exemplu clar de neîndeplinire a atribuțiilor de către o autoritate publică, fapt condamnat vehement în aceste zile de către societatea civilă.

Asociația ‘VINROM’ adresează public Ministerului Finanțelor Publice solicitarea de a comunica valoarea accizei pe care o aplică produselor ‘cidru’ și ‘pelin’ arătate mai sus!

Tudorel Baltă
Președinte ‘VINROM’
balta.tudorel@yahoo.com

București, 09.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.