Afacerile Optical Network au crescut cu 22% în 2016

Optical Network, liderul pieței de optică medicală din România si totodată operatorul rețelelor de magazine OPTIblu si KLARMANN, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 22% în 2016 față de anul precedent.

La evoluția în creștere a cifrei de afaceri au contribuit semnificativ toate diviziile companiei, atât retailul clasic, cât și distribuția si retailul online.

Am încheiat anul 2016 cu vânzari de 47 milioane lei si 250 de angajați. Toate diviziile de business pe care activăm au înregistrat creșteri importante, urmare a investițiilor in suma de peste 5 milioane lei derulate in anul care tocmai s-a incheiat.

Optical Network operează in prezent 38 de magazine din care 32 de magazine în rețeaua OPTIblu, și 6 magazine în rețeaua KLARMANN, 11 magazine fiind locații nou deschise in anul 2016.

‘Pentru 2017 prognozăm continuarea creșterii accelerate a afacerilor companiei. De la începutul acestui an, Optical Network a devenit partenerul Johnson & Johnson Vision Care în ceea ce privește activitățile de vânzări, marketing si distribuție în România a lentilelor de contact marca ACUVUEŽ, adăugând astfel o componentă importantă si complementară la parteneriatele aflate deja in derulare. Investitiile în dezvoltarea retailului tradițional vor continua pentru ambele rețele de magazine, atât Optiblu cât și Klarmann. De asemenea, ne bazăm pe investițiile într-o platformă logistică complet nouă precum și în modernizarea celei IT si de comunicații pentru a susține cresterea activitatilor de distributie si comert online. Nu in ultimul rand, am bugetat pentru acest an creșteri cuprinse între 30% si 50% în investițiile cu training-ul personalului, precum și în marketing și acțiuni de promovare.’ a precizat Raluca Cîmpianu, director executiv Optical Network.

***
Optical Network a luat ființă în anul 2004, în prezent fiind liderul pieței de optică medicală în România. Divizia de retail operează lanțurile de magazine OPTIblu și KLARMANN și deține 38 de magazine in Bucuresti si mari orase din tara. De asemenea, compania deține o importanta divizie de distribuție autorizată să comercializeze mărci consacrate de rame vedere și ochelari soare, precum: Dior, Hugo Boss, MaxMara, Missoni, Moschino, Tommy Hilfiger, Gianfranco Ferre, Carrera, Polaroid, Converse, Cacharel, Pepe Jeans, Diesel, Pierre Cardin, Ocean, Montini, Oliver, Life și altele.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.