Afla totul despre formalitatile vamale

In Romania exista o serie de formalitati vamale care trebuie respectate pentru transportul de marfuri, fie el intern sau extern. Formalitatile vamale de la noi din tara trebuie respectate de catre toti participantii la transportul de marfuri.

formalitati vamale

Formalitatile vamale din Romania au fost reglementate in Codul Vamal al Romaniei si adoptat prin Legea 141/2001 si prin Regulamentul de aplicare a Codului Vamal al Romaniei.

Formalitatile vamale – ce sunt si cum se aplica in Romania?

Regulile se aplica diferentiat in functie de ce fel de transport alegem sa trimitem. (maritim, feroviar, aerian sau rutier). Insa absolut orice transportator trebuie sa respecte formalitatile vamale si regulile acestora extrem de bine puse la punct.

In momentul in care marfa trece printr-un punct vamal, produsele transportate se controleaza aleatoriu, prin sondaj. Pentru a fi sigur ca vei putea trece linistit de vama, bunurile pe care le transporti trebuie sa coincida cu cele declarate. Desi pare extrem de simplu, in realitate nu este chiar asa. Formalitatile vamale trebuie facute inainte sa se ajunga la control, astfel incat sa existe un proces de vamuire rapid si fara probleme.

Principalul document care trebuie intocmit in formalitatile vamale este factura comerciala. Aceasta reprezinta factura care cuprinde informatiile despre expediere.

Formalitatile vamale reprezinta niste specificatii cu privire la livrare inscrise intr-un standard international, standard instituit sub tutela Camerei Internationale de Comert. Datorita acestui standard special, vamesii pot verifica extrem de usor cine este propietarul care a expediat marfa.

Seria de consideratii de care orice expeditor trebuie sa tina cont atunci cand se pune un transport international la cale. Cam asta ar fi definitia in linii mari a formalitatilor vamale.

Pentru ca procesul de la vama sa fie rapid, trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

  • Marfa estimata sa fie cat mai aproape de cea reala
  • Produsele trebuie sa fie ambalate la fel
  • Produsele trebuie sa fie etichatete corespunzator
  • Sa fie precizata tara de origine a marfurilor

Desi pare usor, exista si multe alte lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand vrei sa transporti bunuri, mai ales in afara tarii. De aceea, specialistii recomanda sa alegi o casa de expeditii pentru a nu avea batai de cap.

Casa de expeditii Rilvan Group ofera serviciu de formalitati vamale

Desi pare usor si la indemana oricui sa realizezi de unul singur toate formalitatile vamale necesare unui transport, este foarte dificil sa tii cont de toate elementele necesare pentru a nu intampina probleme cu autoritatile vamale.

Ca raspuns la aceasta nevoie au aparut companii precum RILVAN Group, ce este specializata in transporturi maritime, aeriene si rutiere, insa cu expertiza larga si in cazul intocmirii de formalitati vamale, astfel incat companiile sau persoanele fizice ce doresc realizarea unor transporturi international sa nu trebuiasca sa se mai confrunte cu durerile de cap datorate acestor conditii de vamuire ale marfurilor.

Rilvan Group ofera un seriviciu de formalitati vamale pentru orice tip de transport!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.