Airsoft versus Paintball

Având în vedere faptul că există destul de multe persoane care confundă cele două airsoft cu paintball, vă prezentăm în rândurile ce urmează o analiză aprofundata privind diferențele dintre acestea.

Prețuri echipamente de bază


Prețul replicilor de airsoft în medie sunt aproximativ la fel ca și preț cu armele de paintball, adică cu 100-200$ vă puteți achiziționa o arma de airsoft cât și una de paintball de calitate decentă. Dacă vă doriți arme mai performante din magazine specializate.

În ceea ce privește muniția utilizată, 500 de bile de paintball de calitate bună va costa în jur de 25-30$, în timp ce 4000 de bile airsoft de calitate medie va costa aproximativ 15-20$.Sisteme de tragere


În jocurile de airsoft armele folosite sunt copii fidele are armelor reale, față de armele utilizate în paintball. Astfel de sisteme de tragere găsiți in magazine specializate in airsoft.
Cele utilizate în paintball au un design specific, adaptat pentru funcționalitatea lor. Acestea nu încearcă să imite armele reale, deși în ultima perioadă acestea au început să primească modificări care să le apropie mai mult de cele reale, însă există limitări serioase din cauza modului lor de funcționare.

Propulsia proiectilelor

Armele de paintball funcționează exclusiv pe baza de gaz comprimat ce este înmagazinat într-o butelie specifică reâncarcabilă care se atașează la arma pentru a oferii energia necesară propulsiei proiectilului, pe când în airsoft majoritatea armelor funcționează pe baza aerului comprimat într-un mecanism piston-cilindru care împinge proiectilele.

Există și replici ale armelor care folosesc gaz comprimat într-un recipient cu ajutorul căruia este alimentat încărcătorul replicii pentru a acționa proiectilul, fie tuburi de CO2 care instalează direct în replică.

Muniție
O a doua diferență notabila între airsoft și paintball o constituie muniția folosită. Airsoftul folosește bile de plastic cu diametrul de 6 mm și mai rar de 8 mm ce nu se sparg la impact și nu lasă urme cu vopsea sau în alt mod.

Paintball-ul folosește ca muniție bile umplute cu vopsea cu diametru de 0,43, 0,50 sau 0,68 inch care la impact se sparg și împrăștie vopseaua din interior. În urma impactului acestea lasă urme vizibile asupra țintei ceea ce face ușor de recunoscut dacă ținta a fost nimerită sau nu.

Un alt aspect relevant este precizia pe care v-o oferă armele de airsoft, față de cele de paintball. Armele de airsoft pot lansa proiectile la o distanță mult mai mare și cu o precizie foarte mare.
În concluzie între airsoft și paintball există diferențe notabile, iar jocurile oferă experiențe diferite. Vă recomandăm să experimentați ambele jocuri înainte să vă alegeți jocul preferat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.