Alege intelept! Alege plasa sudata zincata pentru proiectele tale!

Ce este pe scurt acest material de constructii metalurgic?

plasa sudata zincataPlasa sudata zincata este un material de constructii ce face parte din gama materialelor metalurgice. Aceasta are o forma specifica si este utilizata in armarea betonului din cadrul suprafetelor ce necesita cresterea rezistentei. Este recomandat ca plasa sudata zincata sa fie utilizata, in special, pentru armarea suprafetelor plane si curbe ce sunt supuse la presiuni mari, deoarece acest material contribuie din plin la cresterea rezistentei acelor suprafete.
Acest material este practic un liant care contribuie din plin la rezistenta proiectului respectiv. De asemenea, se utilizeaza plasa sudata zincata nu numai la realizarea unor constructii noi, ci si pentru consolidarea celor vechi. Astfel, acest material este cea mai buna solutie pentru sporirea rezistentei proiectelor ce contin suprafete betonate.
Acest material se utilizeaza in cadrul proiectelor, fie prinsa direct pe zidul ce urmeaza a fi armat, cu ajutorul unor dibluri speciale ce sunt introduse in structura zidului respectiv, fie se departeaza de acesta cu ajutorul unor distantieri din plastic, iar in spatiul respectiv se va introduce un strat de beton.

Beneficiile pe care le aduce plasa zincata sudata

Avand in vedere faptul ca este un material destinat uzului in constructii, plasa sudata zincata are o structura rigida si rezistenta, ce poate prezenta mici neconformitati in urma procesului de productie, dar care insa nu o fac inutilizabila. Insa nu toate aceste mici defecte de acest fel sunt insa permise pe suprafata acesteia astfel incat folosirea sa sau rezistenta sa nu fie afectate. Astfel, daca zonele de imbinare ale firelor metalice nu sunt sudate corect si complet pe alocuri, acest lucru nu este o problema mare, cu conditia ca acest lucru sa constituie un procent de sub 3% din numarul total al imbinarilor respective. Daca imbinarile se afla insa pe marginilei plasei sudate, atunci procentul acestor mici defecte creste pana la 10%, deoarece mariginile nu sunt supuse unor presiuni la fel de puternice ca si partea centrala.
De asemenea, se intampla sa prezinte anumite semne de rugina, insa acest lucru nu este unul grav, daca stratul de rugina este unul superficial si daca suprafata nu este una foarte de mari dimensiuni. Din cauza faptului ca materialul utilizat pentru realizare nu este tratat deloc pentru prevenirea ruginei, oxidarea poate aparea asupra unor portiuni ale plasei, insa fara a dauna calitatii acesteia daca sunt respectate limitele precizate mai sus.
In concluzie putem spune ca plasa sudata zincata este un material necesar pe orice constructie ce se doreste a fi rezistente in timp, putand servi si unor scopuri secundare, cum ar fi imprejmuiri de suprafete sau diferite proiecte private ce necesita anumite structuri metalice.

Plasa sudata zincata ramane insa principalul aliat al armaturilor.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.