Andronescu despre greşelile din manuale: Nu mă întrebaţi pe mine de greşelile altora

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Constanţa, că metodologia de redactare a manualelor şcolare a fost schimbată după greşelile apărute în manuale, precizând că aceste greşeli au fost „neatenţii”.

„Se punctează cu 100 de puncte calitatea manualelor şi niciun manual nu este selectat dacă obţine mai puţin de 95 de puncte din 100. Ceea ce, după opinia mea, este, să spunem, un criteriu care să ne asigure că vom avea manuale de calitate. Este o responsabilitate foarte mare şi a celor care fac evaluarea manualelor, pentru că cel care evaluează îşi asumă o responsabilitate”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Întrebată cine va plăti greşelile din manuale, criticate dur, Ecaterina Andronescu a considerat că ar trebui să fie întrebaţi cei care au greşit, precizând că acestea au fost „neatenţii”.

„Nu mă întrebaţi pe mine de greşelile altora! Să-i întrebaţi pe cei care greşesc. Şi, mai ales, să îi punem să îşi corecteze greşelile. (…) Nu trebuie să fii specialist în geografie ca să vezi că la Turnu Severin ai pus Turnu Măgurele… Autorul de manuale a pus Turnu Măgurele. Eu cred că au fost şi neatenţii”, a afirmat ministrul.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a participat, vineri, la ceremonialul de dezvelire a unei plăci aniversare de 100 de ani a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.