Angajatori in strainatate

De multe ori cautam sa aflam raspunsuri legate de ceea ce au intampinat cunostiintele noastre atunci cand au fost la un interviu pentru un loc de munca, atunci cand nu au avut parte niciodata de un interviu. Putem afla anumite pareri, dar acestea vor fi subiective, vor fi impartite, in functie de locul de munca dorit sau nu numai.

Angajatorul se asteapta ca cel care se afla in fata lui sa aiba o prezenta decenta, sa stie de ce a venit acolo, sa stie despre compania la care a venit sa participe la interviu si sa raspunda intrebarilor adresate de acesta, chiar daca nu stie exact raspunsurile, dar sa arate ca stie cat de putin si ca este dispus sa invete oricand lucruri noi. Initiativa este lucrul care il incanta pe angajator. Trebuie luata initiativa atunci cand vorbeste, sa conduca si el oarecum discutia si ii lase impresia ca poate fi un lider bun. Un angajator are nevoie de astfel de oameni, care sa stie sa conduca in permanenta, nu sa se lase mereu condusi si sa li se spuna orice mic detaliu pe care ar trebui sa il faca. Ideile noi sunt foarte bine primite si vor conta foarte mult.

Niciodata nu va exista o a doua sansa sa iti arati toate atuurile si sa incerci sa dovedesti ca poti. Trebuie sa dai tot ce este mai bun din tine, indiferent de ziua pe care o ai, mai buna sau mai putin buna. Un angajator nu va tine cont de nicio scuza daca cumva te vei gandi sa gasesti una.

Poti fi pus in fata unei situatii in care ti se cere sa iesi dintr-o anumita incurcatura ”posibila” in cazul in care ai lucra pe postul respectiv. Pot fi si astfel de cazuri in care poti fi testat sau sa explici cum ai iesit dintr-o anumita problema la un loc de munca anterior, ca angajatorul sa traga anumite concluzii.

Te poate intreba de ce ai ales sa pleci de la ultimul loc de munca si care sunt slabiciunile tale, nu numai lucrurile pozitive legate de personalitatea ta.

Am avut ocazia sa vorbesc cu un proprietar de multinationala, un om care aparent parea un om simplu, ca multi altii. Am iesit la masa intr-un cerc de prieteni apropiati si am aflat dupa ceva timp cu ce se ocupa acel domn. S-a deschis subiectul despre forta de munca din aceasta tara si despre cat de bine sunt pregatiti tinerii pentru un interviu. Experienta lui in materie de recrutari era foarte mare si a exemplificat cateva cazuri. Chiar daca este un om cu foarte multi bani si ai crede ca nu sta la discutii cu cei care nu au experienta, acest lucru nu era asa in cazul lui. Este bine sa te simti confortabil atunci cand te afli in fata unui interviu si despre asta vorbim aici. M-a facut sa inteleg ca este foarte important ca angajatorul sa nu se prezinte ca un om foarte important si imbracat la 4 ace. In fata lui poate veni un om simplu, curat imbracat, manierat, cu bun simt si mai ales cu foarte mare experienta in spate, sa te uimeasca cu raspunsurile la intrebarile adresate si sa iasa cu succes din capcanele pe care i le poate pune. Asadar, nu haina il face pe om de fiecare data. Era foarte increzator de tinerii care ies de pe bancile facultatii, era placut surprins sa afle cate stiu si ce dorinta si entuziasm legat de viitor am eu. De astfel de oameni au nevoie angajatorii si el era unul dintre aceia care doreste sa sustina si sa sprijine viitorul, cu oameni inteligenti care stiu ce vor si care sunt dispusi sa invete.

Am aflat de ce se fac anumite testari la un interviu. Testele ii pot face sa isi dea seama de gradul de inteligenta si rapiditatea cu care rezolva anumite lucruri, gradul de stres atins in acele momente, toate ducand la aflarea angajatorului daca poate face fata cu brio anumitor situatii de criza, daca va face parte din echipa sa. Sunt si angajatori in strainatate care nu stau la discutie si nu accepta decat persoanele care au rezultate foarte bune la astfel de testari, insa nu este o regula. Pot fi si angajatori care nu dau importanta la astfel de teste, au nevoie de forta de munca cat mai multa, care nu se bazeaza pe inteligenta, ci de munca fizica si atunci pretentiile nu sunt prea mari. Ca si angajatii, angajatorii sunt de mai multe categorii, in functie de tipul de afacere pe care il au sau in functie de caracterul omului respectiv, de felul in care isi vede afacerea, ce urmareste in mod special la ea, daca banii primeaza fara a tine seama de reguli sau din contra, vrea sa ofere calitate serviciilor oferite si sa aiba o anumita prestanta pe piata, cautand angajati dupa profilul afacerii sale, cu caractere si experiente alese in functie de acestea.

Angajatorul este si el un om, care trebuie privit ca atare de catre posibilul viitor angajat.

Este foarte important sa avem parte de o experienta in care sa fim prezenti la un targ de locuri de munca, unde sa fie prezenti cativa angajatori care sa vorbeasca despre afacerea lor, celor interesati. Cineva a luat initiativa si a facut acest lucru, avand un mare succes. A observat diferenta dintre cum se desfasoara un interviu intr-un birou si cum se desfasoara o discutie libera cu un om simplu care vine sa vada la un astfel de targ ce oportunitati are. Discutiile acestea sunt mult mai degajate si au un rezultat mult mai bun. Multi dintre angajati si-au gasit astfel un loc de munca foarte bun. Astfel de agentii de recrutare in strainatate sunt conduse de oameni deschisi si care vor oferi intotdeauna oportunitati de dezvoltare celui care va fi angajat la compania lui.
De cate ori nu am fost la medic bolnavi fiind si cand am ajuns acolo numai aveam nimic, poate de emotii sau asa-zisa frica de medic? La un interviu angajatorul te poate face sa te simti foarte sigur pe tine sau sa te pierzi, in functie de cat de stapan esti pe tine.

In fond, in oricare dintre situatii ar fi, angajatorul este tot un om care la un moment dat a fost si el pus in aceasta situatie!

Vezi mai multe locuri de munca pe www.jobslist.ro —Anunturi angajare in strainatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.