Ar trebui sa optezi pentru vata minerala?

Adesea cunoscuta si sub numele de vata de sticla, vata minerala este in prezent cea mai utilizata varianta pentru izolatie deoarece este apreciat pe tot globul pentru proprietatile sale. Ea este un material cu porozitate mare cu o structura ce inhiba atat transferul zgomotelor cat si transferul termic.

Care sunt proprietatile caracteristice pentru vata minerala?

Vata minerala uneste la un loc o serie de caracteristici foarte dorite atat de persoanele fizice cat si de constructorii specializati. In acest sens, pe langa simplul rol de izolare termica pe care o indeplineste exemplar, acest produs se remarca si prin faptul ca izoleaza fonic.

De asemenea, judecand dupa performantele izolarii termice vom constata ca vata minerala nu permite transferul temperaturilor extreme, lucru care nu poate fi indeplinit si de alte materiale termo-izolante. Astfel, pe parcursul anotimpurior reci caldura este pastrata in interior contribuind intr-o masura foarte mare la reducerea cheltuielilor la gaze, iar pe parcursul sezonului cald pastreaza temperaturi optime, racoroase, pentru a evita suprasolicitarea aerului conditionat.

De asemenea in cazul in care aveti vecini care sunt zgomotosi de fel sau daca sunteti chiar voi cei care agreeaza muzica data tare, puteti scapa de eventualele certuri cu vecinii morocanosi prin simpla alegere a acestei variante de izolatie cu vata minerala.

Motive pentru care ar trebui sa alegi vata minerala in proiectele tale

Avand in vedere ca izolatia unei constructii reprezinta o investitie pe termen lung, schimbarea materialului termo-izolant neceistand rabdare, bani precum si putina atentie, alegerea trebuie facuta in mod calculat luand in considerare atat plusurile cat si minusurile.

vata minerala

In acest sens demne de mentionat ca si avantaje in privinta izolarii cu vata minerala sunt urmatoarele motive:

  • Nu absoarbe umiditate – in cazul in care materialul absoarbe apa si ulterior se usuca rapid, produsul nu este afectat revenind la forma initiala, fara deformari;
  • Este ignifug – aceasta proprietate poate fi un criteriu definitoriu pentru cei ce pun siguranta pe primul loc intrucat acest material izolant nu intretine focul;
  • Isi pastreaza forma – de-a lungul timpului, fiind utilizat adesea ca si miez al peretelui, acest material isi pastreaza forma;
  • Este un excelent material izolant fonic – avand o dubla specializare, acest produs inhiba atat transferul de caldura cat si de poluare fonica;

Scurta descriere a productiei de vata minerala

Vata minerala este in principal fabricata prin fibrilizarea topiturilor rezultate de expunerea la temperaturi mari a bazaltului. Dupa racirea fibrelor acestea sunt grupate si ambalate sub forma de rulori invelite intr-un ambalaj pe care sunt notate grosimile, producatorul si alte detalii privitoare la structura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.