Armata americană a evacuat peste 3.200 de persoane din Afganistan

Armata SUA a evacuat până în prezent peste 3.200 de persoane din Afganistan, în special personalul american, cu ajutorul unor avioane militare, a declarat marţi un oficial de la Casa Albă, sub rezerva anonimatului, relatează AFP.

În afară de aceste 3.200 de persoane, aproape 2.000 de refugiaţi afgani au fost evacuaţi spre Statele Unite, a precizat oficialul citat.

Talibanii sunt ″pregătiţi să protejeze″⁣ accesul către aeroportul din Kabul pentru civilii evacuaţi de americani, a declarat, la rândul său, consilierul preşedintelui american pentru securitate naţională, Jake Sullivan.

Mii de americani care trăiesc în Afganistan şi afgani care i-au ajutat pe occidentali vor să părăsească ţara de teama represaliilor talibanilor, dar sunt încă blocaţi în afara aeroportului în zone controlate de insurgenţi.

Insurgenţii au comunicat Statelor Unite ″că sunt gata să protejeze transportul în siguranţă al civililor către aeroport şi intenţionăm să îi facem să respecte acest angajament″⁣, a dat asigurări responsabilul american, în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.