Arta textilă urzește progresul noilor mașini de cusut All Stitch – Una dintre principalele companii care sprijină evoluția industriei textile din România

Mic, subțire și fragil, acul este primul instrument folosit în meșteșugul textil, acesta fiind utilizat de către femei  pentru cusut, brodat, tapițat etc., toate vestimentanțiile fiind realizate manual, în trecutul îndepărtat.

Însă, odată cu trecerea de la micile ateliere la fabrici — și odată cu onorarea comenzilor la nivel industrial — inginerii și meșteșugarii au fost nevoiți să pună bazele unei invenții capabile să facă treaba a sute de femei muncitoare.

Dl. Mirel Dăianu, directorul companiei All Stitch, este un inginer textilist cu experiență, care începând cu anul 2012 — anul nașterii companiei — comercializează cea mai variată gamă de echipamente și produse destinate confecțiilor:
—Mașini de cusut;
—Utilaje pentru croit;
—Prese termocolat;
—Mese de călcat;
—Piese de schimb;
—Consumabile.

În anul 1755, inginerul german Charles Fredrick Wiesenthal obține patentul pentru primul dispozitiv mecanic ce putea să coasă.

De-a lungul timpului, au mai apărut și alte dispozitive îmbunătățite, însă prima mașină de cusut funcțională avea să fie inventată de către un croitor francez , Barthelemy Thimonnier, în anul 1830.

‘E complicat cu ața și acul. Nu e chiar atât de ușor’. — Mirel Dăianu, director general al companiei All Stitch
B. Thimonnier folosea un singur fir de ață trecut printr-un cârlig și realiza cusături de tip lănțișor. Din acest punct, invenția s-a răspândit și pe alte continente și a fost adaptată și perfecționată permanent, până în zilele noastre.

Arta textilă în societatea contemporană românească — Povestea companiei All Stitch

Creativitatea, pasiunea, tehnologia avansată, precum și talentul  oamenilor cu spirit întreprinzător asigură societății actuale o nouă posibilitate de dezvoltare a industriei textile.

Chiar dacă la baza practicării acestei arte se află tradiții, arhetipuri și cunoștințe avansate de lucru, tehnologia și echipamentele specifice industriei textile fac parte de asemenea din temelia acestui meșteșug străvechi: cusutul.

Compania All Stitch asigură servicii de comercilizare a produselor de tip second-hand

Astfel, diverse produse cu mici defecțiuni sunt mai întâi securizate (reparații + garanție) și adaptate ultimelor tehnologii, de către însăși Mirel Dăianu, pentru ca apoi să fie puse în vânzare cu rezultate specifice pentru diferiți fabricanți industriali conștienți de beneficiile acestui servciu.

La fel cum  fiecare artist își crează propriul univers dominat de materiale neconvenționale și fibre textile viu colorate, inginerul Mirel Dăianu îmbină pasiunea sa pentru materiale textile cu cea pentru utilajele de confecții, punând astfel bazele unei progresii sigure a  pieței de profil a industriei textile.

Lumea artei textile, o lume fascinantă și plină de provocări AllStitch.ro

Este important de știut că în România industria textilă și de confecții din ultimii 20 de ani a traversat o perioadă dificilă, piața mașinilor de cusut fiind neglijată în prezent.

De aceea, orice investiție în această direcție, asumată cu fiecare contract pe care Mirel Dăianu—  ghidat de pasiunea și cunoștințele sale — îl încheie, reprezintă un pas important ce sprijină evoluția sau progresul industriei textiliere.

Și pentru ca adevărații creatori utilizează și accesează intotdeauna materiale textile de înaltă calitate și tehnologii care să  asigure procesul creației în condiții optime, compania All Stitch colaborează cu nume importante precum: Somarest Cisnădie, Roșca Conf și Tanex.ro.

Ce se întâmplă când pasionații investitori și compania All Stitch își dau mâna?
Serviciile de închiriere și vânzări  mașini de cusut, utilaje textile, mașini de călcat etc. se dezvoltă și astfel crește productivitatea industriei textile din România.

Viziunea celor angajați în acest proiect de mare anvergură, recunoscut sub numele de All Stitch — în traducere, Toate Cusăturile — promovează tradiția și cultura textilelor printr-un efort constant și susținut de români precum dl. Mirel Dăianu.
Activitatea în domeniul vânzărilor este simbolizată de plăcerea acestuia de a găsi întotdeauna soluții reale pentru partenerii săi.
Datorită experienței acumulate în toți anii de activitate, consideră că devotamentul și loialitatea față de firmele partenere și clienții potențiali înfăptuie cele mai rezistente ‘cusături’ și proiecte  din domeniul utilajelor de confecții și mașini de cusut.
Acceesați website-ul companiei la adresa: http://www.allstitch.ro/

Date de contact
Depozit București
Strada: Spătaru Preda, Nr.5a , sector 5 — București
Telefon: 0753 195 610
Email: office@allstitch.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.