Asociația OM pe MUNTE are pentru acest an în plan construirea primului refugiu școală pe munte din România

Construcția va fi amplasată la altitudinea de cca 1200 m într-o frumoasă șa a muntelui Florei, cel mai sudic munte al lanțului Gârbovei, în locul unde până în anii ’90 a existat Casa de Adăpost a Cercului de Turism Floreiul Comarnic, unde se desfășurau mai multe activități sportive, culturale și educaționale, activități care se adresau copiilor și nu numai. Spre casa de adăpost se va pleca din sudul așezării Posada, cale de cca 1 ora, din șoseaua națională București-Brașov la km 112+500 m.


Astăzi, pe Piciorul Floreiului se mai găsește doar o urmă de fundație și un căprior putrezit. La 38 de ani de la construcția adăpostului, ne-am propus să reconstruim acest adăpost și acolo să funcționeze prima școală pe munte din România. Vrem să ducem mai departe și să perfecționăm moștenirea lăsată de către părinți. Vrem să aducem un plus de valoare zonei Posada-Comarnic prin reconstruirea refugiului școală.
Aici vrem să aducem un plus de valoare conceptului de educație montană și nu numai. Ne dorim să dezvoltăm programe de educație non-formală care să vină în sprijinul celor care ne vor trece pragul. Aici vrem ca ‘Școala altfel’ să fie altfel în adevăratul sens al cuvântului. Participarea la aceste activități va fi gratuită, instruirea se va realiza de către voluntari cu competențe, iar la finalul unei sesiuni fiecare participant va pleca în următoarea lui aventură cu un set nou de cunoștințe teoretice și practice.

Spre exemplu: ecologie și protecția mediului înconjurător, echipamente montane — rol și utilizare, hidratarea și alimentația pe munte, rucsacul, prim-ajutor, supraviețuire, orientare, sunt doar câteva dintre activitățile pe care le vom întreprinde. Vrem să preluăm activitățile de vară și de iarnă pe care le desfășurau membrii Cercului de turism Floreiul Comarnic, să organizăm concursuri și competiții care să aibă în prim-plan Comarnic-Posada și Refugiul Scoală pe muntele Florei.
Pentru ca acest proiect să se materializeze, am început o campanie de strângere de materiale și fonduri, am apelat la sprijinul persoanelor fizice și la mai multe companii din România, companii de la care așteptăm un răspuns cu privire la un posibil parteneriat. Suntem optimiști și vedem acest proiect un succes, deoarece împreună construim primul refugiu școală pe munte din România.

Pentru persoanele care doresc sa sprijine acest proiect, punem la dispoziție datele de contact ale asociației și datele bancare:
Contact și relații suplimentare:
Asociația OM pe MUNTE — Telefon: +40 729 170 973
E-mail: ompemunte@gmail.com
Date bancare:
Contul Asociației OM pe MUNTE deschis la Banca Transilvania cu numărul:

Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301
Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX

Mai multe detalii și lista completă de materiale se pot gasi pe site-ul www.ompemunte.ro.
Un proiect inițiat de către Asociația OM pe MUNTE cu sprijinul Primăriei Comarnic.

Partener: RUUKKI România—Producător si importator de sisteme metalice (din otel) pentru construcții civile și industriale: profile trapezoidale, panouri sandwich, fațade arhitecturale, hale industriale la cheie, țigle metalice pentru acoperișuri, jgheaburi și burlane, structuri metalice, profile galvanizate cu pereți subțiri. Asistenta tehnică, design, proiectare, panotaj.
Primul refugiu școală pe munte din România va beneficia de un sistem complet de acoperiș din gama RUUKKI.
Partener media: AGERPRES — prima agenție de presă din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.