„Atacul” electoral cu cafea. PMP Bucureşti a sesizat BEC şi cere amendă de până la 2.500 lei pentru Ilie Năstase

Reprezentanţii PMP Bucureşti condamnă „cu fermitate acest gest lipsit de respect şi vă solicităm să luaţi toate măsurile necesare pentru sancţionarea domnului Ilie Năstase”.

Aceştia roagă Biroul Electoral Central (BEC) să ia în considerare prevederile Legii 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European: Actul normativ stipulează că „distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a platformelor-program afişate sau a oricăror altor afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite” sunt sancţionate cu amenzi de la 1.000 la 2.500 de lei.

„În acest sens vă rugăm să aveţi în vedere dispoziţiile art. 53 alin lit k) şi art. 54 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 33/2007:
Art. 53 Constituie contravenţii următoarele fapte: k) nerespectarea dispoziţiilor art. 35 alin (2) şi (4) şi ale art. 40 alin. (3)-(7); afişarea listelor electorale şi a copiilor de pe acestea; distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a platformelor-program afişate sau a oricăror altor afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărite;

Art. 54 (1) Contravenţiile prevăzute la art. 53 lit. b), c), d), e), g), j), k), l), m), o), p), s), t), u), v) şi z) se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, cele de la lit. f), h), q), t), w), x) şi z¹), cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei, cele de la lit. a), i), n), r), s) şi y), cu amendă de la 4.500 lei la 10.000 lei.

(2) Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 53 şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1) se fac de către: a) ofiţeri, agenţi şi subofiţeri din cadrul Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Română şi Jandarmeriei Române, pentru faptele prevăzute la art. 53 lit. i), k), n), o), q), r) t), w), z) şi z¹);”, conchide sursa citată.

Liderul PMP Bucureşti Cristian Petrescu a postat, marţi pe Facebook, un video care îl arată pe Ilie Năstase, care deschide lista UNPR la alegerile europarlamentare, aruncând cu cafea într-un afiş cu Traian Băsescu, cel care deschide lista partidului la europene.

În replică, Ilie Năstase a declarat, marţi, la România TV, că a fost indignat de faptul că partidele primesc sute de milioane de euro pentru afişe, precizând că el şi Anghel Iordănescu nu au astfel de sume.

Întrebat dacă se teme de consecinţe, în condiţiile în care liderul PMP Bucureşti a anunţat că va sesiza BEC referitor la acest scandal, fostul mare campion ATP a răspuns: „Păi şi eu pot să fac plângere că m-a făcut golan, pot să fac plângere că a furat navele, o să fac plângere că a luat un apartament gratis de la primar. Toate astea o să le fac şi eu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.