Avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de țevi

Știți din ce sunt realizate țevile pentru instalații din casa dvs.? Dacă nu, trebuie să aflați. Compoziția țevilor afectează întregul sistem de instalații sanitare și ar putea face diferența dintre utilizarea îndelungată a acestora și necesitatea de a face înlocuiri mai devreme decât ați anticipat. Indiferent dacă instalațiile dvs. sunt realizate din plumb, oțel, cupru sau diverse tipuri de plastic, citiți mai departe pentru a afla mai multe:

Plumb: În cazul în care casa dvs. a fost construită înainte de 1930, există șansa să aveți țevi de plumb, care pot duce la contaminarea periculoasă a apei de băut. Nu sunt motive de panică, dar ar trebui să vă gândiți la a testa apa într-un laborator. Dacă există niveluri ridicate de plumb, puteți lua măsuri imediate pe termen scurt, cum ar fi curgerea apei din robinet timp de câteva minute înainte de a bea, și folosirea exclusivă a apei reci din sistemul dvs. de instalații pentru gătit sau băut. Pe termen lung, gândiți-vă să obțineți un sistem de filtrare cu plumb sau să înlocuiți complet țevile.

Oțel: Odată ce plumbul a căzut în dizgrație, oțelul galvanizat a câștigat popularitate. Țevile de oțel sunt puterice și pot dura o lungă perioadă de timp, însă în cele din urmă vor începe să ruginească. Acest lucru poate degrada calitatea apei dvs., precum și blocarea sistemului sanitar. În jurul anilor 1980, țevile de oțel au scăzut în popularitate din cauza costurilor și greutății lor.

Cupru: Țevile de cupru au fost o opțiune de top din anii 1960. Ele sunt mai ușoare și mai mici decât diametrul oțelului, ceea ce înseamnă că sunt mai ușor de utilizat și pot dura zeci de ani. Dezavantajele sunt cheltuiala și potențialul de contaminare cu plumb — țevile de cupru mai vechi au uneori sold de plumb care poate să se scurgă, ceea ce reprezintă un pericol pentru sănătate. Țevile de cupru pot fi, de asemenea, susceptibile la scurgeri, mai ales dacă sunt expuse fluctuațiilor mari de temperatură în timp.

PVC: plasticul din PVC a fost o opțiune populară în ultimele câteva decenii, deoarece este ieftină și ușor de instalat, nu va rugini și nu va coroda. Există diferite calități ale țevilor din PVC, iar unele sunt nepotrivite pentru transportul apei calde. Ele sunt adesea folosite pentru conductele de scurgere, în timp ce un alt material (cum ar fi cuprul) transportă apa la chiuvete și dușuri.

Indiferent care este alegerea dumnevoastră în ceea ce privesc țevile pentru instalații din propria casă, Nico Metal Tub vă oferă produse de calitate: țevi oțel, țevi zincate, țevi laminate, țevi metalice la prețuri fără concurență.

Toate produsele noastre vin însoțite de certificate de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.