Avionul prăbuşit în Indonezia: Scafandrii au recuperat una din cutiile negre ale aeronavei

Scafandrii indonezieni au recuperat unul din înregistratoarele de zbor ale aeronavei de pasageri care s-a prăbuşit luni în Marea Java, la scurt timp după decolarea de la Jakarta, a declarat un membru al echipelor de căutare, potrivit presei locale, informează agenţia de ştiri Reuters

“Am căutat şi am scos cutia neagră” din resturile de pe fundul mării, a declarat un scafandru pentru postul Metro TV, adăugând că dispozitivul părea intact, fără însă să precizeze dacă era vorba de înregistratorul de date de zbor sau înregistratorul de voce, ambele fiind în mod uzual denumite cutii negre.

Yusuf Latif, purtătorul de cuvânt al agenţiei indoneziene de căutare şi salvare, a confirmat că scafandrii au descoperit “un obiect portocaliu”, însă a evitat să spună dacă obiectul găsit este una din cutiile negre, care sunt de culoare portocalie.

Momentan nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului, însă descoperirea şi recuperarea înregistratoarelor de zbor ar putea oferi informaţii cruciale despre incidentul aviatic.

Cutia neagră recuperată de scafandri, identificată drept înregistratorul de date de zbor, va fi predată Comitetului de Siguranţă a Transporturilor, au anunţat autorităţile.

Soerjanto Tjahjono, şeful Comitetului de Siguranţă a Transporturilor, a declarat că descărcarea şi analizarea datelor conţinute de cutiile negre ar putea dura până la şase luni.

Ministrul indonezian al Transporturilor, Budi Karya Sumadi, a declarat că autorităţile continuă să caute cea de-a doua cutie neagră, înregistratorul de voce din cockpit, informează site-ul agenţiei de ştiri The Associated Press.

Muhammad Syaugi, şeful agenţiei indoneziene pentru operaţiuni de căutare şi salvare, a explicat că înregistratorul de zbor a fost descoperit la o adâncime de 30 de metri şi la aproximativ 500 de metri nord-vest de ultima locaţie cunoscută a avionului.

O aeronavă Boeing 737 MAX 8, a companiei Lion Air, s-a prăbuşit luni, la aproximativ 13 minute după decolarea de la Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta din Jakarta. Toate cele 189 de persoane aflate la bord au decedat în urma accidentului.

Potrivit site-ului aviation-safety.net, aeronava prăbuşită luni a avut probleme tehnice în cursul zborului precedent, cu o noapte înainte. Un raport tehnic al acelui zbor, obţinut de site-ul aviatic, semnala că indicatoarele de altitudine şi viteză indicau date “imprecise”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.