BearingPoint a câștigat Central Banking Award 2016 la categoria ‘Furnizorul de Tehnologie al Anului’

BearingPoint a câștigat Central Banking Award 2016 la categoria ‘Furnizorul de Tehnologie al Anului’Platforma de colectare a datelor, pentru raportare reglementată ABACUS/Regulator – apreciată ca tehnologie de ultimă generație

București, 26 ianuarie 2016 — Firma de consultanță de management și tehnologie BearingPoint a câștigat prestigiosul premiu Central Banking Award 2016 la categoria ‘Furnizorul de Tehnologie al Anului’. Juriul a apreciat ABACUS/Regulator, o platformă analitică de raportare reglementată și de colectare de date, de ultimă generație, pentru bănci centrale și autorități de supraveghere. Premiul va fi înmânat oficial în cadrul Central Banking Awards ce va avea loc în Londra pe 3 martie 2016. Pentru BearingPoint, un furnizor de software standard de soluții de reglementare, acest premiu reprezintă un moment important într-o serie recentă de distincții primite pentru produsele sale inovatoare RegTech.

Christopher Jeffery, președinte al Central Banking Awards Committee și redactor șef al Central Banking, afirmă: ‘tehnologia BearingPoint ajută băncile centrale să gestioneze volumele foarte mari de date generate de noi mandate de reglementare și de stabilitate financiară. În definitiv, acest lucru ar trebui să ajute băncile centrale să folosească datele pentru a lua decizii informate într-un mod precis și eficient’.

Dr. Robert Wagner, Global Leader Financial Services la BearingPoint, spune: ‘BearingPoint ia foarte în serios rolul băncilor centrale, acestea fiind organisme de supraveghere și reglementare și garanți ai stabilității financiare, dar și clienți ai produselor și serviciilor noastre. Băncile centrale au, de obicei, de a face cu volume foarte mari de date, de diferite tipuri. Aceste tipuri de date pot proveni din piețe, pot fi colectate de către entități supervizate în scop statistic, prudențial sau de stabilitate, și pot fi furnizate de către diverși furnizori de informații sau obținute prin cercetare și analiză internă. Evident, gestiunea volumelor mari de date presupune abordarea corectă în ceea ce privește strategia de informare, capacitățile de management al informației precum și tehnologia în sine. Pentru BearingPoint, lanțul de valoare adăugată în reglementare se întinde de-a lungul a ceea ce mai multe bănci centrale ar numi infrastructura pieței. Cu soluția noastră Abacus, implementăm cu succes cadre de reglementare, lucrând îndeaproape cu clienții noștri, băncile centrale.’

ABACUS/Regulator, un produs BearingPoint lider de piață al suitei de soluții Abacus, este un produs software standard pentru de colectarea și analiza de date de raportare reglementată pentru bănci centrale și autorități de supraveghere. ABACUS/Regulator facilitează raportarea către Autoritatea Bancară Europeană (EBA), Banca Centrală Europeană (ECB) și Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA). Dincolo de cadrele de raportare pan-europene, soluția oferă și generarea de rapoarte personalizate. ABACUS/Regulator facilitează managementul eficient al datelor de raportare în cadrul procesului de supraveghere operațională — de la introducerea de date, vizualizarea și validarea corecțiilor, analiză, export și trimiterea datelor la alte organisme interesate. ABACUS/Regulator beneficiază și de un procesor XBRL de înaltă performanță.

Despre suita de soluții Abacus

Cu suita de soluții Abacus, BearingPoint oferă băncilor, companiilor de asigurări, băncilor centrale și autorităților de reglementare soluții inovatoare RegTech de-a lungul întregului lanț de valoare adăugată în reglementare. Clienții noștri, aproximativ 1800 de companii din peste 20 de țări europene, au încredere în produsele BearingPoint din suita de soluții Abacus. Printre aceștia se numără instituții financiare renumite, o mare parte din cele mai importante 120 de bănci europene aflate sub supravegherea SSM, companii de asigurări de top și autorități de supraveghere. BearingPoint oferă o experiență de neegalat și un produs unic în ceea ce privește reglementarea, de la consultanță la servicii end-to-end, de la software specializat în reglementare, până la training permanent.

Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați: www.abacus-solution-suite.com

Despre BearingPoint

Consultanții BearingPoint înțeleg că lumea afacerilor este în continuă schimbare, iar complexitatea rezultată de aici necesită soluții inteligente și adaptive. Clienții noștri, fie din domeniul comercial, financiar sau guvernamental, beneficiază de rezultate reale în urma colaborării cu noi. Îmbinăm abilități industriale, operaționale și tehnologice cu produse și servicii relevante, pentru a furniza soluții personalizate pentru provocările fiecărui client în parte. Această abordare adaptivă se află la baza culturii noastre și a dus la formarea relațiilor de lungă durată cu multe companii și organizații de top din lume. Rețeaua noastră globală de consultanță are 9700 de oameni care deservesc clienți în peste 70 de țări și se implică alături de aceștia, pentru obținerea rezultatelor măsurabile și a succesului pe termen lung.

Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați: www.bearingpoint.com

Contact
Anamaria Banu-Diaconu
Marketing & Communications
Tel. +40 725 809 817
Mailto: ana.banu-diaconu@bearingpoint.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.