Becuri LED – consum redus de energie

Odata cu evolutia oamenilor si odata cu trecerea timpului, tehnologie a evoluat si ea si de aceea lumea incearca sa tina pasul si iluminatul a devenit un proces care a suferit de-a lungul timpului extrem de multe transformari. De aceea, becurile LED au ajuns sa fie extrem de cautate de catre toti oamenii.

Becurile LED si consumul de energie

Becul incadescent (utilizat masiv in societate) a inceput sa piarda incet-incet teritoriu in fata noilor variante de becuri LED mult mai bune, becuri led au aparut in ultimii ani si pe care le puteti comanda pe led-concept.ro. Initial, becul normal (incadescent) a fost imbunatatit si comercializat in doua variante: B si C, insa treptate, acestea au facut loc altor produse, extrem de moderne, cunoscute drept becuri LED. De cate ori vorbim despre noile becuri LED trebuie ne gandim la eficienta si la durabilitate. Becurile LED au fost percepute ca un pas mare pe scara evolutiei iluminatului public si privat.

De cate ori vorbim despre becurile LED trebuie sa ne gandim la eficienta si la durabilitate. Becurile LED au fost percepute ca un pas mare pe scara evolutiei iluminatului public si privat. Tehnologia LED are diode emitatoare de lumina. (de aici vine si denumirea de becuri LED).

becuri led

Astfel, in locul gazelor rare si al filamentelor care se utilizeaza in conceperea becurilor clasice, a aparut un sistem nou, sistem care a inceput sa devina extrem de popular, deoarece in lumea moderna, consumul masiv de energie a devenit o mare problema cu care noi toti ne confruntam in mod constant, iar becurile LED rezolva o mica parte din aceasta problema.

Exista extrem de multe motive pentru care becurile LED sunt o alegere extrem de buna pentru orice spatiu in care se doreste sa fie utilizate. Avantajele cele mai importante ale acestei tehnologii raman in continuare:

  • Costuri de intretinere extrem de mici: intretinerea becurilor LED se face cu un efort minim, de aceea, utilizarea lor este extrem de placuta.
  • Rezistenta in timp: becurile LED ofera o durabilitate extrem de crescuta fata de becurile normale. Iata ca si datorita acestui lucri, costurile de intretinere raman extrem de mici.
  • Protectia mediului: datorita duratei de viata foarte mari, becurile cu LED au ajuns sa fie extrem de prietenoase cu mediul, de aceea nu cauzeaza cantitati foarte mari de deseuri si nici nu trebuie aruncate decat extrem de rar.
  • Culori variate: culoare luminii becurilor LED poate varia, ea putatand fi aleasa in functie de fiecare utilizator.
  • Costuri reduse la factura de curent electric: poate cel mai important avantaje al becurilor LED este consumul foarte mic de energie electrrica, consum care se va reflecta cu siguranta in costul mic al utilizarii acestei tehnologii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.