Bode: ”Discutăm despre renunţarea la purtarea măştii în centrele de fitness şi în bazinele de înot de la 1 iunie”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că autorităţile discută despre renunţarea la purtarea măştii după 1 iunie şi la centrele de fitness, şi la bazinele de înot.

 

Bode a transmis că numărul de cazuri de COVID-19 a scăzut la 1300 în ultimele 24 de ore, iar numărul de persoane vaccinate a ajuns la 2,2 milioane.

Lucian Bode a declarat vineri dimineaţă că propunerile înaintate Comitetului Interministerial sunt legate de purtarea măştii şi de evenimente.

“MAI a trimis propuneri, fiecare minister parte a acestui comitet interministerial trimite propunerile cu 48 de ore înainte pentru a fi analizate. Propunerile noastre sunt legate de portul măştii, sunt legate de evenimente, de numărul de persoane care pot participa, de condiţiile în care pot participa. Premierul a anunţat ieri aceste intenţii ale noastre şi anume persoanele să fie vaccinate”, a afirmat ministrul de Interne.

El a precizat că România nu mai are nicio localitate carantinată, iar numărul de cazuri de COVID-19 a scăzut la 1.300 de cazuri.
“Eu sunt încrezător uitând-mă pe cifre. Astăzi nu mai avem nicio localitate carantinată în România, numărul de cazuri a scăzut la 1300 în ultimele 24 de ore, numărul de persoane vaccinate a depăşit 100.000 ieri, am ajuns undeva la 2,2 milioane de persoane vaccinate la nivel naţional. Sunt încrezător că toate aceste elemente vor conduce la aceste măsuri despre care tot vorbim de ceva vreme şi care să fie aplicate începând cu 1 iunie, gradual, restricţiile au fost introduse gradual şi măsurile de relaxare vor veni tot gradual”, a mai precizat Lucian Bode.

Întrebat ce conţin propunerile avansate de MAI, ministrul a răspuns: “Renunţarea la mască pe plajă, renunţarea la mască în vârful muntelui cum am spus eu, dar aici trebuie să nuanţăm – este vorba despre staţiunile montane, despre staţiunile de pe litoral. Aici vom vedea formula finală. Să renunţăm la portul măştii la centrele de fitness, de exemplu, la bazinele de înot. Legat de număr sigur că vom discuta procentul de cât la sută din capacitatea restaurantelor, de exemplu, poate să fie ocupată dacă toţi angajaţii sunt vaccinaţi şi dacă toate persoanele care intră în respectivul restaurant sunt vaccinate. Acestea sunt elemente pe care le discutăm cu ceilalţi parteneri.”.

El a precizat că din 1 iunie va fi luat în discuţie şi aspectul legat de organizarea nunţilor.

“Şi acest aspect va fi luat în discuţie începând cu 1 iunie. Deocamdată aceste evenimente private nu sunt permise, sunt permise într-un număr restrâns cununiile religioase şi civile şi cu siguranţă şi acest eveniment frumos din viaţa fiecărui om va fi permis începând cu 1 iunie în anumite condiţii”, a menţionat Lucian Bode.

Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie are a treia şedinţă, vineri de la ora 11.00. Premierul Florin Cîţu a anunţat că vor fi discuţii despre renunţarea la mască pe plajă, despre organizarea de petreceri private cu persoane vaccinate, dar şi despre programul agenţilor economici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.