Cărămidă – păreri pro și contra în cadrul construcțiilor

După cum poate stim, cărămida este cel mai utilizat material de construcții încă din cele mai vechi timpuri. Dezvoltarea procesului de producție al acesteia a facut ca utilizarea sa în construcții să fie la fel de des întâlnită.

Câteva informații generale despre cărămidă

Cărămida este un material de construcție folosit pentru structuri de rezistență, pentru decorarea unor suprafețe atât interioare, cât și exterioare, în pavaj și de asemenea pentru ziduri interioare obișnuite. De asemenea aceasta poate fi folosită și în construcții de artă modernă. Aceasta poate fi obținută prin amestecarea de argilă, apă și nisip.

cărămidă

La fel ca și aceasta, și lemnul poate fi folosit în construcție deoarece prezintă rezistență și durabilitate. Principala diferență fiind că spre deosebire de aceasta, lemnul este de origine organică, fiind produs de plantele lemnoase.

Păreri pro pentru cărămidă

  • dacă proprietarul locuiește într-o zonă cu temperaturi scăzute, cărămida este alegerea ideală deoarece aceasta face ca frigul să treacă mai greu. Mai mult decât atât, aceasta oferă și o izolare fonică foarte bună.
  • contrucția realizată cu ajutorul acestui material are o stabilitate structurală foarte bună.
  • cărămida este un material cu o rezistență ridicată la foc, aceasta nu arde și nici nu întreține focul.
  • aceasta este rezistentă la rugină, putregai, termite sau alte pericole în comparație cu casele din alte materiale.
  • casele realizate din acest material sunt o investiție mai bună, deoarece acest material are o durată de viață foarte ridicată.
  • acest material este compus 100% din produse naturale, astfel acesta este complet ecologic și prietenos cu mediul înconjurator.
  • construcțiile care sunt realizate din aceasta beneficiaza de o protecție ridicata împotriva seismelor. Astfel, acest material este indicat să se utilizeze în zonele cu un risc ridicat de cutremure.

Păreri contra pentru cărămidă

  • datorită faptului că este un material foarte durabil, cărămida are un preț mai ridicat, dar care se transformă într-o investiție foarte bună pe termen lung.
  • când vine vorba de casele din realizate din acest material intervin câteva probleme legate de întreținere. Acestea pot avea uneori probleme cu mucegaiul ceea ce poate afecta sănătatea proprietarilor prin inhalarea de mucegai. Există riscuri ridicate mai ales în zonele ce prezintă o umiditate ridicată.

Concluzii despre cărămidă ca material utilizat în construcții

După cum s-a punctat mai sus, cărămida prezintă atât puncte forte cât și puncte slabe. Există diverși factori care influențează alegerea făcută de un viitor proprietar de imobil. Printre cei mai importanți factori se numără: zona unde urmează să fie construit imobilul și prețul pe care este dispus viitorul proprietar să îl investească în imobil.

Cărămida este un material durabil, pe care îl găsiți online pe urmatorul site https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/caramida-si-bca la un preț foarte bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.