CCR va anunţa pe 30 mai decizia în cazul refuzului preşedintelui Iohannis de a o revoca pe Codruţa Kovesi / Toader, în pledoarie: Refuzul duce la blocaj. Curtea să decidă dacă acesta are drept de veto. Reacţia Preşedinţiei – VIDEO

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la CCR, că refuzul preşedintelui de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi duce la un blocaj, că acesta nu are autoritate asupra procurorilor şi că magistraţii Curţii trebuie să decidă dacă şeful statului are sau nu drept de veto în această cauză. UPDATE. Curtea Constituţională a României va anunţa în data de 30 mai care este decizia privind sesizarea conflictului instituţional dintre Guvern şi Preşedinţie, după ce Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA.

Curtea Constituţională dezbate astăzi sesizarea Guvernului cu privire la refuzul lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi de la şefia DNA

CCR a dezbătut joi sesizarea Guvernului cu privire la existenţa unui conflict între Executiv şi Preşedinţie, în urma refuzului lui Klaus Iohannis de a-l revoca din funcţie pe procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la şedinţă ministrul Tudorel Toader susţinând solicitarea Guvernului.

Tudorel Toader a declarat, joi, la Curtea Constituţională, acolo unde şi-a susţinut punctul de vedere al Executivului în conflictul între Guvern şi Preşedinţie privind revocarea procurorului-şef DNA, că Laura Codruţa Kovesi şi-a exercitat funcţia în mod discreţionar şi că toate cele 20 de puncte ale raportului prin care a cerut ca aceasta să plece din funcţie au devenit mai actuale ca oricând.

“Între timp, cele 20 de puncte (ale raportului -n.r.) au dobândit, în opinia mea, au devenit şi mai actuale şi mai evidente, cu referire la activitatea managerială a procurorului şef DNA. Concluzia trasă atunci a fost aceea că procurorul şef DNA şi-a exercitat şi îşi exercită în continuare în mod discreţionar funcţia pe care o deţine, deturnând activitatea de combatere a corupţiei şi activitatea instituţiei anticorpţie, deturnând practic de la rolul său constituţional şi legal”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a spus că refuzul preşedintelui de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi, pe motive de oportunitate politică, duce la un blocaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.