Ce este tabla decapata si unde se utilizeaza aceasta?

Tabla decapata este un tip de tabla care se obtine prin laminarea la rece. Otelul din care este construita tabla decapata este rulat si presat succesiv prin role speciale, pentru a fi subtiat, tot procesul fiind efectuat la o temperatura sub cea de recristalizarea si continuat pana la obtinerea grosimii dorite. Prin procesul de laminare la rece se reduce foarte multa grosimea materialului lucrat atingandu-se grosimi mult mai stricte in comparatie cu procesul de laminare la cald.

tabla decapata
Fiind laminata la rece, tabla decapata are o serie de proprietati electromagnetice, de formabiltiate si sudabilitate foarte bune. Aceasta are o calitate superioara la suprafata si o precizie dimensionala.
Laminarea este procesul tehnologic de prelucrare prin deformare plastica unde materialul respectiv este trecut prin doua role aflate in miscarea de rotatie continua.

Pentru a fi protejata impotriva ruginii, tablei decapate i se aplica o pelicula uleioasa, care se indeparteaza usor in momentul utilizarii acesteia.
De asemenea, tabla decapata poate fi vopsita sau zincata, dar inainte de inceperea acestui proces, tabla trebuie curatata foarte bine si cu grija, utilizand un solvent sau o solutie alcalina.

Utilizare tabla decapata

De obicei, tabla decapata se utilizeaza cel mai des pentru fabricarea acelor piese ce raman deschise si vizile, precum productia de bunuri cu o durata indelungata de folosire (aparate electrocasnice, parti pentru caroseria auto).
De asemenea, tabla decapata se preteaza foarte bine pentru fabricarea diverselor produse unde este nevoie de indoire sau presare. Acum, Mesteru Manole comercializeaza online tabla decapata intr-o varietate larga de grosimi, ce au caracteristici utilizabile intr-o gama foarte larga de aplicatii.
Pe site-ul www.mesterumanole.ro se gaseste online tabla decapata de 0.5, 0.8, 1, 1.25, 1.5, 2, 2.5, 3 mm toate aceste dimensiuni fiind disponibile in foi de tabla decapata de 1x2m.

Aplicatii pentru tabla decapata

 • Piese pentru automobile
 • Piese pentru aparate electrocasnice
 • Piese de mobilier
 • Rafturi de depozitare
 • Parapeti pentru autostrazi
 • Piese pentru masini agricole
 • Panouri
 • Industria publicitara

Despre magazinul online de materiale de constructii – Mesteru Manole

Pentru ca timpul a inceput sa fie din ce in ce mai putin si acel timp liber este foarte important pentru fiecare, Mesteru Manole comercializeaza online o gama foarte larga de produse din diverse categorii care va ajuta sa construiti sau sa reconstruiti orice.
In plus, magazinul online de materiale de constructii Mesteru Manole va pune la dispozitie si o linie de consiliere de specialitate pentru ca totul sa fie mai simplu pentru dumneavoastra. Puteti apela serviciul de consiliere de specialitate la urmatoarele numere de telefon:

 • Materiale de constructii / Metalurgice / Amenajari pentru interior: 0741 238 406
 • Instalatii si produse electrice: 0740 105 584
 • Instalatii termice / Instalatii si obiecte sanitare: 0740 105 588
 • Organe de prindere si asamblare / Scule si unelte / Protectia muncii: 0740 105 588

Pentru a putea vedea toata gama de produse oferita online accesati site-ul www.mesterumanole.ro.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.