Ce sunt tevile rectangulare si la ce pot fi utilizate?

Tevile rectangulare fac parte din categoria materialelor metalurgice de forma tubulara. Acestea prezinta o forma deosebita, rectangulara, datorita acestei forme fiind cunoscute si sub denumirea de „profil patrat”. Acestea prezinta o buna rezistenta la presiuni crescute, fiind adeseori utilizate pentru realizarea de structuri metalice.

Cum se confectioneaza?

Tevile rectangulare se obtin printr-un proces de deformare a otelului ce poate fi de doua tipuri – deformare la cald si deformare la rece. Fiecare dintre aceste doua variante de obtinere confera materialului proprietati specifice. Astfel, se observa diferente la nivelul caracteristicilor mecanice, al tolerantelor si al proprietatilor in cazul realizarii de sectiuni transversale.

Tevile rectangulare prelucrate la cald au posibilitati de deformare mult mai mari fata de cele prelucrate la rece. Acestea sunt mai adecvate utilizarii in constructii ce urmeaza a fi supuse presiunii unor forte dinamice. Cele deformate la rece, in schimb, au o rezistenta mai buna la forte mecanice ridicate.

Ce proprietati prezinta aceste tevi rectangulare?

Tevile rectangulare sunt confectionate din otel, beneficiind de toate caracteristicile materiei prime. Astfel, acesta este un material dur, cu o rezistenta foarte buna si o durata lunga de viata.

Acestea au suprafata neteda, fara crapaturi si fara incluziuni nemetalice, cu o imbinare prin sudura continua si compacta. In plus, pe suprafata lor se aplica un strat protector de zinc, acesta oferind proprietati anticorozive si prelungind, astfel, durata de viata a materialului. Datorita suprafetei netede si a formei rectangualare, acestea sunt usor de montat pe suprafete plane, fara a fi necesar un suport exterior.

In ciuda calitatilor deosebite, acest produs are un pret foarte avantajos. Prin urmare, beneficiaza de un raport-calitate pret foarte bun, fiind o investitie buna pentru cumparator.

Domenii de utilizare

Tevile rectangulare pot fi intrebuintate intr-o arie vasta de domenii, de la uz industrial si civil pana la uz gospodaresc. Cu ajutorul acestui material se pot realiza diferite constructii si confectii metalice, precum structuri pentru hale, structuri metalice de sustinere, stalpi pentru garduri, rame pentru porti de acces, balustrade, rafturi si alte structuri realizate din otel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.