Ce vrea Guvernul PNL să schimbe la Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul din 2020

Lucrările la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat se vor corecta în centre din alte judeţe decât cele în care se susţin probele de examen, iar elevii care nu obţin media 5 la admiterea în învăţămânul liceal nu vor mai direcţionaţi forţat spre învăţământul profesional, potrivit programului de guvernare propus de PNL.

Potrivit unui ordin semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, din septembrie, elevii care obţin sub media 5 la Evaluarea Naţioală nu vor mai putea intra în repartizarea la licee. Elevii vor putea urma profesională, se arăta în ordin.

PNL urmăreşte cu prioritate echitatea și abordările pedagogice centrate pe elevi/studenți în scopul de a combate cele trei mari crize din educația românească: rata ridicată de părăsire timpurie a școlii, rezultatele slabe ale elevilor la testările naționale și internaționale și rata de analfabetism funcțional măsurată la vârsta de 15 ani.

“Scopul este să prevenim apariția unei noi generații „pierdute”, până la implementarea unei reforme profunde pe termen lung”, potrivit programului de guvernare propus de PNL.

În al doilea rând, se urmăreşte corelarea programelor de studii cu cerinţele de pe piaţa muncii: “se vor dezvolta parteneriatele cu partenerii socio-economici cu scopul dezvoltării programelor din învățământul profesional dual și cel universitar, astfel încât să existe corelarea într-o măsură mai mare cu economia reală și cu prioritățile pe termen mediu și lung ale României”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.