Cea mai aglomerată seară în Vama Isaccea. Femei cu copii, cu câteva bagaje, plouate şi înfrigurate, au izbucnit în plâns

A fost cea mai aglomerată noapte în Vama Isaccea. Peste 1.500 de persoane, majoritatea refugiaţi ucraineni, au ajuns în România cu bacul.

Plouați, înfrigurați şi cu lacrimi în ochi, cu doar câteva bagaje și cu copii care plângeau de oboseală și de foame, au fost cazați în corturi încălzite și au primit mâncare caldă.

A fost cea mai aglomerată seară în Vama Isaccea din judeţul Tulcea. Sute de oameni cu lacrimi în ochi, cu copii care nu înţelegeau ce se întâmplă, au ajuns în siguranţă în România.

Din cauza drumului istovitor, a temperaturilor sub limita îngheţului şi a vântului puternic, două gravide au avut nevoie de îngrijiri medicale. Una de 23 de ani şi alta de 24 de ani, însărcinate în luna a noua, au fost preluate de medicii de la Ambulanţă care staţionează în permanenţă în vamă.

Yvette Mîrza, corespondent Știrile Pro TVEste cea mai aglomerată seară pe care am văzut-o până acum în Vama Isaccea. Cortul de acolo este tot plin, corturile ridicate de salvatorii de la ISU Tulcea sunt aproape pline, iar aici vedeţi sute de oameni care vor să intre în România.”

Femei cu copii, cu câteva bagaje, plouate şi înfrigurate, au izbucnit în plâns.

Anastasia a venit alături de copilul ei din Kiev. A venit în România și nu știe unde o să meargă sau ce o să facă. Soțul ei a rămas în Ucraina și încearcă să părăsească țara.

Anastasia: “Oamenii mor în fiecare oraș. În Kiev este cea mai teribilă situație. Prietenii mei, familia mea stau tot timpul în subteran. Soțul meu a rămas acolo. Sper să-l revăd într-o zi!”

Un bărbat este american și lucra în Ucraina înainte să înceapă conflictul.

American“Azi a fost liniște. Normal ne trezeam în fiecare zi cu bombe. Nu aveam apă, nu aveam mâncare. Nu aveam electricitate.”

Refugiaţii au primit sarmale calde pregătite de localnicii din Isaccea.

Marți noapte prin Vama Isaccea au intrat în România peste 1.500 de oameni.

Yvette Mîrza, corespondent Știrile Pro TV: ”A ajuns un nou transport cu câteva sute de refugiați. Peste 2.000 de de refugiați au ajuns în țara noastră cu bacul în ultimele 24 de ore. Seara trecută am văzut foarte multe femei gravide, femei cu copii mici, dar și studenți care au fugit din calea războiului. Cei care au ajuns pe jos în țara noastră au avut de înfruntat o vreme extrem de grea, temperaturi sub 0 grade, vânt puternic și lapoviță și ninsoare. În schimb, aseară, am văzut aici, în vama Isaccea o mobilizare impresionantă a salvatorilor de la ISU Tulcea și a voluntarilor, pentru că în doar câteva minute sutele de refugiați au fost repartizați imediat în corturile încălzite, au primit pături și mâncare caldă. Autoritățile de la Isaccea se așteaptă și astăzi la un număr foarte mare de refugiați.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.