Cel mai bun cabinet ORL din Bucuresti doar la clinica Romgermed

Dupa cum bine stim, ORL sau OtoRinoLaringologia este o latura medico-chirurgicala a medicinei ce se ocupa cu studiul fiziologiei si patologiei urechii, a nasului si a faringelui atat la adulti cat si la copii. Simptomele pe care aceasta specialitate medicala de poate descoperi se realizeaza intr-un cabinet ORL.

cabinet ORL

 

De ce este importanta vizita la cabinetul ORL?

Nasul, gatul si urechile sunt adesea neglijate si de cele mai multe ori pana nu apar dureri sau complicatii medicale nu li se acorda atentia necesara.
Iata deci o serie de patologii des intalnite ce pot fi descoperite si tratate inca din stadii incipiente in urma unui consult ORL de rutina:

  • Sinuzite – sunt infectiile membranei mucoase din interiorul sinusurilor si se poate manifesta in urma unei raceli severe, iar persoanele cu alergii la praf, parfum si substante toxice sunt mai predispuse spre imbolnavire;
  • Adenoidite – sunt intalnite la sugari si copii mici si se produc prin infectia microbiana sau virotica a tesuturilor glandulare;
  • Amigdalite – reprezinta inflamarea sau infectia amigdalelor palatine din cauze virale sau bacteriene;
  • Laringite – presupune inflamarea sau iritarea laringelui prin infectii asupra tractului respirator superior, contactul cu substante iritante sau alergii;
  • Otite – sunt inflamatii ale urechii ce produc dureri puternice la nivelul urechii si sunt provocate de inflamarea urechii medii;
  • Faringite – reprezinta inflamarea acuta sau cronica la nivelul gatului, provocata de infectii, alergii si chiar contactul cu aerul rece.

Cabinet ORL performant in cadrul clinicii Romgermed

Clinica Romgermed dispune de un cabinet ORL dotat cu aparatura moderna si personal profesionist ce vor face din vizita la cabinetul ORL o experienta lipsita de dureri.

In cadrul cabinetului orl, medicul specialist va face o setie de teste asupra pacientului in urma discutiei cu acesta pentru a afla informatii despre starea sa, astfel medicul va sti cu exactitate unde sa isi indrepte atentia pentru a descoperi cat mai repede cauza si pentru a concepe un plan de a o combate. De cele mai multe ori se apeleaza la operatiuni precum endoscopia nazala dar si endoscopia laringiana pentru analize mai amanuntite.

Specialistii recomanda un control ORL o data pe an daca nu exista simptome, pentru a realiza o examinare de control a nasului, gatului si urechilor. Conform statisticilor, complicatiile de tipul cancerului sunt usor de depistat inca din stadii incipiente daca pacientul se prezinta regulat pentru investigatii generale. De asemenea consumul excesiv de alcool si fumatul in exces duc la cresterea riscului aparitiei a una din cele 17 tipuri de cancer ce se pot dezvolta din aceste cauze.

In urma unui consult ORL se pot descoperi anumite formatiuni tumorale de mici dimensiuni aflate in statii incipiente chiar daca acestea nu provoaca dureri.

Urmati sfatul specialistilor si faceti o vizita la cabinetul ORL o data pe an!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.