Cererea procurorului general, depusă în instanţă pentru suspendarea procedurii de revocare, amânată

Procesul în care se judecă cererea procurorului general Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcţie, judecat la Curtea de Apel Alba Iulia, a fost amânat pentru data de 27 noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat pentru MEDIAFAX că procesul a fost amânat pentru data de 27 noiembrie, la ora 12.30.

La termenul de marţi, avocatul procurorului general Augustin Lazăr a formulat o cerere de amânare.

Luni, secţia pentru procurori a CSM a dat un aviz negativ cererii lui Tudorel Toader de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din funcţie a fost stabilită pentru data de 20 noiembrie.

Procurorul general a depus o plângere prealabilă şi la Ministerul Justiţiei împotriva raportului.

Tudorel Toader a spus la dezbaterea din CSM privind revocarea lui Augustin Lazăr că unul dintre motivele declanşării acestei proceduri este şi cel privind protocolul din 2016, semnat de procurorul general. Toader a spus că e inadmisibil acest lucru, întrucât iniţial Lazăr dezaproba protocoalele.

În replică, procurorul general Augustin Lazăr a spus că raportul de evaluare întocmit de Tudorel Toader este un eseu şi că toate aspectele din document au drept numitor comun instrumentarea dosarului cu protestul din 10 august.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.