Certificat energetic în București și județul Ilfov, ieftin și rapid

Certificatul de performanță energetică a unei clădiri (mai cunoscut ca și certificat energetic) este un document ce se întocmește de către specialiști atestați conform legii (numiți auditori energetici atestați).
Acest document informativ stabilește care este performanța energetică a imobilului și încadrează imobilul într-o clasă energetică (de la A la G, clasa A fiind cea mai bună), ceva similar cu clasele energetice pe care le cunoașteți de la electrocasnice.
Sper ca informațiile de mai jos să vă ajute în demersul dumneavoastră de a obține acest document la cel mai mic preț, cât mai repede posibil și cât mai comod pentru dumneavoastră.


Obligativitatea deținerii unui certificat energetic

Conform Legii 150/2013, începând cu data de 19 iulie 2013, în România a devenit obligatorie deținerea unui certificat energetic pentru clădirile care închiriază, se vând, se construiesc sau la care se fac lucrări majore de renovare.
Actele de vânzare-cumpărare sau închiriere întocmite fără a exista un certificat energetic valid sunt supuse nulității relative și pot fi atacate în instanță.
De asemenea, prin Ordonanța Guvernului nr. 13 din 2016, începând cu luna februarie 2016 a devenit obligatorie afișarea într-un loc vizibil, accesibil publicului, a certificatului de performanța energetică pentru clădirile vizitate în mod frecvent de public, indiferent de natura proprietății lor (de stat sau proprietate privată): școli, grădinițe, spitale, hoteluri, clădiri de birouri, restaurante, construcții destinate sporturilor etc.
Amenzile pentru neafișarea unui certificat de performanță energetică pentru aceste clădiri sunt între 1250 și 2500 lei.

Valabilitatea unui certificat energetic

În cazul în care imobilul nu suferă modificări majore privind performanța energetică datorită unor lucrări efectuate, certificatul energetic este valabil timp de 10 ani.

Certificat energetic ieftin și rapid în Bucureși și județul Ilfov prin PFA Barbuță Cătălin-Felix
PFA Barbuță Cătălin-Felix a fost înființată în anul 2012, iar de atunci s-au întocmit un număr foarte mare de certificate de performanță energetică, în special în București și județul Ilfov, dar și în localitățile învecinate din alte județe (poate și datorită locului fruntaș ocupat pe Google încă din anul 2013 de către site-urile web care-i aparțin, www.certificat-energetic-aici.ro și www.certificatenergetic1.ro).
In general, auditorii energetici din cadrul PFA Barbuță Cătălin Felix eliberează un certificat de performanță energetică pentru imobilele din București și județul Ilfov în maxim 24 de ore, iar numarul de acte necesare întocmirii lui este minim.

Prețuri pentru întocmirea unui certificat energetic
Prețul întocmirii certificatului energetic este în funcție de numărul de camere (pentru apartamente), iar pentru case și vile pornește de la 400 lei și se stabilește în funcție de suprafața construită, numărul de camere, complexitatea lucrării etc.
Pentru apartamente, în funcție de numărul de camere, prețurile întocmirii acestui document sunt:
—apartament cu o camera (garsoniera): 130 lei;
—apartament cu doua camere: 150 lei;
—apartament cu trei camere: 160 lei;
—apartament cu patru camere: 170 lei.
PFA Barbuță Cătălin-Felix este neplătitoare de TVA. Prețul vă va fi comunicat în avans și nu se mai adaugă TVA sau alte taxe ascunse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.