„Clasare ultrasecretă, se poate imagina ceva mai tare de atât?” Reacţia lui Tăriceanu după informaţiile privind dosarul de la DNA în care era acuzat de mită de la SOV

Am avut condamnări jenante, pe bază de note secretizate ale serviciilor, ori de mărturii smulse prin şantaj sau chiar falsificate de-a dreptul. Am avut motivări ale instanţelor care întârziau şi mai bine de un an, lipsind condamnaţii de posibilitatea apelării la CEDO. Credeam că le-am inventariat, în timp, pe toate”, a scris, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Senatului spune încă că pe piaţă a apărut acuma “una nouă”, şi anume clasarea ultrasecretă, dată în dosarul în care era acuzat că a luat mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru a-l numi, pe vremea când era premier, pe Liviu Mihaiu guvernatorul al Deltei Dunării.

“Dosarul deschis cu mare tam-tam, mediatizat, rostogolit, generator de oprobriu public şi acuzaţii, pentru ca mai apoi să fie închis pe şest, fără să se comunice asta nimănui. Clasare ultrasecretă, se poate imagina ceva mai tare de atât? (…) În cea mai deplină muţenie, ”noaptea, ca hoţii”. Şi asta, după ani buni în care şi eu şi gazetarul am fost tăvăliţi prin noroi de către maşina de zgomote a doamnei Kovesi, inclusiv DUPĂ clasare. Apropo, o fi vreo întâmplare că acest dosar a fost închis nu mult după revocarea doamnei Kovesi, după ce au dispărut, probabil, presiunile de sus asupra procurorilor care instrumentau ”cazul”? Doar întreb…”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului spune că dosarul a fost închis pentru că ”fapta nu există” şi ”nu este prevăzută de legea penală, ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

“Mai e ceva de comentat? E clar că nu Liviu Mihaiu a fost ţinta, ci doar o victimă colaterală. Ţinta am fost eu, în calitatea mea de om politic, de preşedinte de partid aflat la guvernare, de potenţial candidat la prezidenţiale. Îi cer scuze lui Liviu Mihaiu pentru suferinţele sale, pentru faptul că a fost pus sub ascultare permanentă, pentru că aproape a fost eliminat din viaţa publică din cauza acestui dosar. Şi sper ca, într-o zi, cineva să dea socoteală pentru asta. Mă întreb, nu ar fi normal ca cei care au făcut tam-tam la deschiderea dosarului să facă cel puţin acelaşi tam-tam şi la închiderea lui?”, conchide Tăriceanu.

Reacţia preşedintelui Senatului vine după ce, potrivit G4media, DNA a clasat dosarul actualului preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu acuza faptul că i-a dat mită un milion de euro fostului premier ca să îl numească, în 2008, pe jurnalistul şi ong-istul Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei Dunării. Decizia de clasare s-a dat încă din august anul trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.