Consult endocrinologic – de ce si cand trebuie facut?

Endocrinologia este o specialitate medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor glandelor endocrine. Astfel, un consult endocrinologic te poate ajuta sa depistezi din timp si implicit sa tratezi anumite probleme ce se pot dezvolta cu timpul.
In cazul in care resimti urmatoarele simptome, trebuie sa te prezinti cat mai repede la un cabinet de endrocrinologie pentru investigatii de specialitate:

  • Oboseala accentuata, somnolenta acuta, constipatie, piele deosebit de uscata
  • Crestere brusca sau scadere brusca in greutate, palpitatii dese, transpiratii profuze
  • Tulburari ale ciclului menstrual care nu au o cauza de ordin ginecologic
  • Aparitia brusca a unui nodul sau tumefiarea regiunii cervicale anterioare
  • Dureri anormale la nivelul sanilor
  • Hipertensiune arteriala
  • In timpul menopauzei la apartia fracturilor cauzate de un impact minor

Daca ai aceste simptome, trebuie sa te prezinti cat mai repede la un consult endocrinologic care sa fie efectuat de un medic specialist in cadrul unui cabinet de endocrinologie cum ar fi cel de la Romgermed din Bucuresti.

De ce trebuie mers regulat la un consult endocrinologic?

Nodulii tiroidieni care cauzeaza aceste probleme de natura endocrinologica apar cu o frecventa destul de ridicata in populatia generala, fiind in genereal beningi, dar in 3-5% din cazuri pot avea efect canceros. Astfel, un consult endocrinologic de specialitate efectuat la cabinetul de endocrinologie profesionist din Bucuresti de la Romgermed te ajuta la depistarea nodulilor asigurand un tratament eficient si un prononstic ridicat pentru vindecare.
Gusa poate fi de cele mai multe ori asocitata cu hipotiroidie sau cu hipertiroidie care pe langa ca afecteaza toate organele si tesuturile, reduce foarte mult calitatea vietii si necesita un tratament de specialitate.
In cazul in care exista o sarcina confirmata, evaluarea functiei tiroidiene materna este necesara deoarace hormonii tiroidieni si iodul sunt elemente indispensabile pentru dezvoltarea normala a copilului.
Osteoporoza este o boala foarte des inalnita care apare mai ales la femeile aflate la menopauza. Descoperirea acesteia la un consult endrocrinologic poate preveni din timp fracturile si consecintele negative locomotorii pentru persoanele mai in varsta.

In concluzie, putem spune ca programarea regulata la o consultatie de endocrinologie este foarte importante pentru mentinerea sanatatii tale.

Te poti programa online la un consult endocrinologic complet in cadrul cabinetului de endocrinologie de la Romgermed din Bucuresticonsult endocrinologic

Clinica medicala Romgermed din Bucuresti iti pune la dispozitie un cabinet de endocrinologie unde iti poti face o consultatie de endocrinologie completa sub atenta supraveghere a unor medici foarte experimentati. In plus, in cadrul acestei clinici medicale puteti beneficia si de analize complete de laborator pentru orice problema. Pentru preturi si informatii puteti accesa site-ul www.clinicaromgermed.ro sau puteti suna la numarele de telefon 021.311.00.75 sau 021.311.00.72. Tine la sanatatea ta si programeaza-te din timp la un consult endocrinologic!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.