Consult oftalmologic – de ce este important

Pentru cei mai multi dintre noi un consult oftalmologic inseamna o vizita la medicul oftalmolog pentru masurarea dioptriilor si prescrierea ochelarilor potriviti. Insa, un consult oftalmologic inseamna mult mai mult decat atat. O vizita la medic pentru un consult oftalmologic poate scoate din pacate, la iveala, o serie intreaga de probleme daca consultul este facut intr-un cadru profesionist si de catre medici cu experienta.
Ochii iti dau intotdeauna semne cand ceva nu este in regula cu sanatatea lor, lacrimeaza, ustura, ard, iti incetoseaza sau dubleaza imaginile pe care le vezi etc. Daca ii tratezi cu indiferenta si alegi sa mergi la un consult oftalmologic tarziu, atunci purtarea permanenta a ochelarilor de vedere va deveni cea mai fericita solutie. Este foarte important sa te programezi periodic la un consult oftalmologic la o clinica medicala cu medici buni pentru ati verifica vazul si pentru a tine sub control si trata eventualele probleme de sanatate ce pot aparea.

Cum se desfasoara un consult oftalmologic la clinica medicala Romgermed?

Un consult oftalmologic complet si corect incepe cu dialog intre medic si pacient, in care medicul trebuie sa afle daca au existat antecedente medicale sau boli cronice. Apoi, urmeaza examenul clasic de acuitate vizuala, care consta in citirea de catre pacient a unor cifre si litere de la o distanta, de pe un panou luminos. In aceasta etapa, se pot determina ce dioptrii are pacientul si daca este cazul de prescriere a ochelarilor de vedere.
Dupa acestea, urmeaza expunerea la biomicroscop pentru analizarea partii frontale a globului ocular, inclusiv a irisului, cristalinului si corneei.
De asemenea, este foarte importanta si masurarea tensiunii oculare, in special la persoanele trecute de 35 de ani. Aceasta masurare depisteaza glaucomul sau posibilitatea aparitiei acestei probleme care poate duce la orbire. Oftalmoscopul este aparatul ce poate determina posibilile probleme la nivelul fundului de ochi, retinei si nervului optic.
In concluzie, un consult oftalmologic complet la clinica medicala Romgermed nu dureaza mai mult de 45 de minute, nu este dureros si este foarte important.
Consultul oftalmologic este recomandat sa fie facut cel putin o data pe an!

Despre clinica medicala Romgermed din Bucuresti

Clinica medicala Romgermed din Bucuresti pune la dispozitie pacientilor o serie larga de specialitati medicala si analize de laborator. In cadrul clinicii medicala Romgermed pacientii se pot programa pentru consultatii de specialialitate la: oftalmologie, orl, ginecologic, cardiologie, alergologie, dermatologie etc. Aici toti pacientii vor fi cosultati, diagnosticati si tratati de medici ce au o experienta de peste 20 de ani. Clinica medicala Romgermed este localizata pe Calea Plevnei 137C in Bucuresti. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul www.clinicaromgermed.ro sau la numarul de telefon 021.311.00.75.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.