Creţu o somează pe Dăncilă să precizeze dacă atacurile la adresa Comisiei Europene reprezintă poziţia oficială a statului român

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, îi cere premierului Viorica Dăncilă să precizeze dacă atacurile la adresa CE reprezintă poziţia oficială a statului român, susţinând că nu am văzut nicio delimitare şi nicio dezavuare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceasta l-a invitat pe Darius Vâlcov să citească raportul Curţii Europene de Conturi privind parteneriatele publice-private unde sunt recomandări foarte clare pentru ţările care nu au experienţa acestor partneriate să abordeze acest lucru cu mare prudenţă, „pentru a nu avea penalităţi sau renegocieri costisitoare pentru populaţie mai târziu”.

„Nu am primit nicio notificare la CE că se doreşte a se face a se face un parteneriat public – privat. Am aflat de laa televiziune despre Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, unde specaliştii spun că avem bani pentru studiul de fezabilitate să îl facem în această perioadă de programare şi să începe construţia în 2021. (…) Noi încurajăm parteneriatele publice-private, eu am spus doar că avem această şansă istorică de a avea bani gratuit şi ar trebui să mergem în paralel, în primul rând să cheltuim aceste resurse financiare pe care nu le vom da niciodată înapoi”, a mai spus Corina Creţu.

Potrivit acesteia, un parteneriat public – privat durează 20-30 de ani CE recomandând ca acesta să se facă cu consultanţă de la instituţiile internaţionale financiare, cum ar fi BEI sau Banca Mondială.

„Politizarea este în detrimentul cetăţenilor români. Îmi doresc ca împreună cu primarii, cu Guvernul, să reuşim să îmbunătăţim viaţa oamenilor. Din partea mea, am crezut că sunt considerată un partener şi sunt la dispoziţia autorităţilor române pentru a găsi soluţii pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor. Fac apel la Guvernul României, la cei care au atriuţii, să îşi canalizeze energiile nu spre atacuri personale ci să găsească soluţii la problemele României”, a menţionat Creţu.

Comisarul european pentru politică regională a participat, luni, la Oradea, la inaugurarea Podului Centenarului, realizat din fonduri europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.