Cum sa construiesti in mod corect un zid din caramida?

Asa cum poate stii deja, caramida este cel mai utilizat materiale de constructii in Romania. De asemenea, aceasta este unul dintre cele mai vechi materiale utilizate in intreaga lume.

Daca vrei sa realizezi un zid de caramida fara sa mai apelezi la alti oameni sau specialisti, citind acest articol vei afla cum sa faci acest lucru in mod corect si eficient.

Acum este simplu si usor sa comanzi caramida online ca sa nu mai pierzi timpul

Iti povestesc pas cu pas ce trebuie sa faci pentru a ridica un zic din caramida.
Trebuie sa verifici daca fundatia pe care urmeaza sa ridici zidul este bine realizata. Avand in vedere ca urmeaza sa construiesti un zid peste aceasta, aceasta trebuie sa fie dreapta si sa nu prezinte denivelari.

Pregatirea elementelor inainte de ridicarea propriu-zisa a zidului din caramida

Dupa ce ai verificat fundatia, trebuie sa pregatesti mortarul. Este indicat sa il amesteci cu mana ca sa poti simtii cat mai bine consistenta acestuia. Mortarul poti sa-l amesteci intr-o roaba. Dupa il amesteci bine, trebuie sa ii verifici consistenta utilizand un etalon.

Daca ridici un zid din caramida plina, acesta trebuie sa aiba o valoare situata intre 8 si 13 cm, iar daca ridici unul din caramida cu goluri valoarea trebuie sa fie situata intre 7 si 8 cm.

Trebuie sa stii ca mortarul este un element foarte important, iar daca ai nevoie de o cantitate mica, poti sa il cumperi direct preparat, iar tie iti va ramane doar sa il amesteci cu cantitatea de apa indicata pe pachetul respectiv si apoi de poti apuca de lucru.

Zidul din caramida se realizeaza destul de usor

Acum dupa ce ai toate elementele pregatite, te poti apuca de treaba.
Ca totul sa mearga bine si eficient este indicat sa iti asezi mortarul si caramizile cat mai aproape de tine.

Specialistii recomanda ca inainte sa utilizezi caramida, sa o uzi pentru a avea o aderenta mai buna.

Poti incepe asezand primul strat de mortar, urmand ca apoi primul rand, asezandu-le de la stanga la dreapta. Indeparteaza mortarul in exces, adica mortarul care iese sub presiunea unei caramizi si reutilizeaza-l punandu-l la stratul de deasupra.

Pentru a verifica daca straturile montate sunt drepte utilizeaza o nivela.

Acum repeta operatiunea de mai sus pentru fiecare strat pana cand termini zidul.

Urmarind cu atentie acesti pasi iti va fi foarte simplu sa ridici un zid de caramida care sa reziste in timp. Chiar daca la prima vedere acest proiect poate parea unul complicat, nu este deloc asa. Ai nevoie de putin indemanare, dar si de materialele necesare.

caramida

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.