Cum sa realizeaza un zid din BCA intr-un apartament?

Au trecut anii in care romanii daramau zidurile din apartament creand astfel livinguri open space, bucatarii open space, bucatarii pe balcon etc. Un semnal ca se doreste revenirea la normal este acest articol care prezinta un apartament care suferise astfel de modificari. Gasindu-si stapan nou apartamentul a trebuit facut din nou ca la inceput si astfel s-a optat pentru o compartimentare cu BCA in zonele unde odinioara era zid din beton armat.

Cum se face o compartimentare cu BCA corect. Intai se opteaza pentru grosimea potrivita de BCA. Apoi se cumpara in functie de suprafata dorita de compartimentat. In acelasi timp se ia si adezivul de BCA aferent. Daca aveti adeziv pentru gresie il puteti folosi si pe acela deoarece este bun.

Se pregateste terenul. Se curata de praf si se da cu amorsa in zonele unde va veni zidit BCA.

compartimentare cu BCA incepere

Se incepe zidirea.

cupoane fier beton in bca

La fiecare rand sau macar din doua in doua randuri se vor baga cupoane. Cupoanele sunt bucati din fier beton care vin bagate jumatate in zid si jumatate pe BCA-ul alaturat. Au rolul de a sustine zidul dupa ce se intareste. Pentru a le fixa se da gaura cu rotopercutorul.

tencuire bca cu adeziv

Dupa ce se termina zidirea se lasa sa se intareasca si a  doua zi se aplica un strat de adeziv, poate fi pentru polistiren sau pentru placat gresie sau chiar adeziv pentru BCA. Se poate ingloba si plasa din fibra de sticla acum iar daca nu se va ingloba la gletuire.

compartimentare balcon

Zidul din BCA este gata. Daca ati respectat pasii de mai sus inseamna ca ati facut o compartimentare cu BCA corecta. Urmeaza acum gletuirea si zugravirea.

sursa:http://constructpedia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.