Cum se fac programările la vaccinare pentru persoanele aflate pe listele de așteptare

Peste 775.000 de persoane se află în prezent pe listele de așteptare ale centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 de pe teritoriul țării.

În ultimele 24 de ore, 90.169 persoane aflate pe listele de așteptare au fost notificate cu privire la existența unui loc liber în centrele de vaccinare, iar 59.062 dintre acestea și-au făcut programarea, conform Ro Vaccinare.

Dintre programările confirmate în ultimele 24 de ore, 20.876 persoane fac parte din populația generală, 29.176 din populația cu risc crescut și 9.010 sunt lucrători în domenii esențiale.

De asemenea, după București, în care 148.777 de persoane se află pe listele de așteptare, județele cu cel mai ridicat număr de persoane care așteaptă să se vaccineze sunt: Cluj 64.472 de persoane, Prahova 34.992 de persoane, Ilfov 32.224 de persoane, Brașov 30.969 de persoane și Sibiu 27.968 de persoane.

Cum se efectuează programările pentru persoanele aflate pe listele de așteptare

Persoanele care s-au înscris pe listele de așteptare sunt notificate prin SMS și e-mail în momentul în care apar locuri libere în centrul de vaccinare selectat.

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore.

Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial.

În momentul în care intră pe platformă, persoana notificată are posibilitatea de a alege ziua și ora când poate merge la vaccinare.

În final, se va primi pe e-mail recipisa de programare, în care sunt specificate data, ora și locația celor două programări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.