Danube Youth Alliance – First step in your career

Danube Youth Alliance a organizat pe data de 4 Februarie 2017, între 10:00 și 16:30, în sediul Facultății de Drept a Universității București, prima ediție a “First step in your career”, un eveniment ce a constat în organizarea unor seminarii constructive și interactive cu personalități din domenii diferite : știință și educație, artă, mass-media, IT, justiție și antreprenoriat.

Astfel, peste 80 de tineri au avut ocazia să afle care sunt etapele, avantajele, dezavantajele și oportunitățile unei cariere de succes în domeniile enumerate mai sus de la profesioniști de prim rang.

Pe tema afacerilor și antreprenoriatului, perspectivele abordate au fost variate trecând de la servicii, în domeniul hotelier și în restaurație până aspectul social al antreprenoriatului. În ceea ce privește mass-media, unul dintre subiectele des menționate au fost cel al știrilor false și importanța călității știrilor în sensul informării corecte a populației. Pe de altă parte, un interes ridicat au atras discuțiile pe temă juridică, foarte mulți tineri fiind interesați să urmeze o carieră în acest domeniu, Nu în ultimul rând, invitații noștri din domeniul științei și al educației, ne-au permis să descoperim informații noi atât despre tehnologia medicală, arhitectura și urbanismul cât și despre psihologie.

În final, sperăm că acest eveniment a reprezentat nu numai o posibilitatea de a întâlni profesioniști remarcabili, adevărate modele din domenii diverse ci și un îndemn adresat tinerilor de a urma o carieră și în primul rând, studii superioare în domeniul care li se potrivește.

În acest context, asociația Danube Youth Alliance se pregătește să organizeze în lunile ce urmează evenimente de orientare profesională pe domenii specifice care se vor concentra să prezinte mai în profunzime aspectele fiecărui domeniu de activitate : știință și educație, artă, mass-media, IT, justiție și antreprenoriat. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți ale asociației, vă invităm să ne urmăriți pagina de Facebook accesând următorul link : www.danubeyouth.ro

Partenerii evenimentului: Casa de Avocatură Popovici, Stoica & Nițu și Asociații și Brioche Doree România.
Partenerii institutionali: Universitatea București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Liga Studenților Români din Străinătate și Consiliul Municipal al Elevilor din București.
Partenerii media: AGERPRES, Cotidianul, Revista LZR și IQads.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.