Achizitionarea unei locuinte presupune fara indoiala una dintre cele mai importante cheltuieli pe care le suportam de-a lungul vietii, astfel ca va trebui necontenit sa ne protejam agoniseala de-o viata prin intermediul unei asigurari special create in acest sens. Asigurarea pentru locuinta si respectiv cea de raspundere civila sunt doua dintre asigurarile care au devenit obligatorii datorita frecventei unor fenomene naturale mult prea frecvente, precum si frecvente unor accidente auto. Aceste aspecte au determinat autoritatile sa transforme aceste tipuri de asigurari intr-unele obligatorii.
Asigurarea pentru locuinta este una dintre cele mai importante asigurari pe care le putem incheia avand in vedere ca este unica modalitate prin care ne putem proteja eficient locuintele impotriva dezastrelor. O astfel de asigurare poate fi incheiata si prin intermediul unor agentii online profesionale precum www.inbrok.ro. Iata insa cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii despre asigurarea pentru locuinte si despre importanta acesteia.
Ultimele schimbari aduse in acest an ne obliga sa optam intr-o prima etapa pentru o polita de asigurare basic, urmand ca mai apoi sa avem posibilitatea de a opta pentru una facultativa. Polita de asigurare facultativa acopera un numar mult mai variat de riscuri spre deosebire de cea de baza care are in vedere doar daunele produse de alunecarile de teren, inundatii sau cutremure. Prin intermediul acestei asigurari putem opta si pentru acoperirea unor daune precum explozii, indendii sau furt.
Un alt aspect deosebit de important pe care trebuie sa il avem in vedere este faptul ca asigurarea pentru locuinte se imparte in doua categorii, in functie de tipul de cladire, astfel ca tipul de cladiri incluse in categoria A, sau cu alte cuvinte orice cladire construita din materiale precum beton armat, caramida arsa sau piatra, va fi necesar sa achitati o taxa anuala de 20 euro, urmand ca despagubirea oferita in cazul unei calamitati naturale sa fie de 20.000 euro. La celalalt capat se situeaza cladirile de tip B sau cele construite din caramida nearsa, lemn sau orice alt material care nu a suferit niciun tratament chimic, pentru acestea fiind necesara achitarea unei taxe anuale de 10 euro, urmand ca despagubirea obtinuta sa fie de 10.000 euro.
In cazul in care asigurarea de baza nu reuseste sa acopere toate riscurile pe care vi le-ati dori, este important de retinut faptul ca aveti posibilitatea de a opta pentru o asigurare facultativa in orice moment, singurul dezavantaj fiind dat de pretul acesteia care in general este ceva mai ridicat.