De ce este bine să externalizăm serviciile de contabilitate

Indiferent de societatea pe care o deținem este important să avem în vedere partea legală, contabilă a afacerii. Sigur, prima idee este aceea de avea un contabil sau un departament de contabilitate sau, poate, chiar să o țineti dumneavoastră.

Însă indiferent că aveti nevoie de servicii de contabilitate PFA sau de servicii de contabilitate pentru firme (SRL) este de luat în considerare ideea de a colabora cu o firmă specializată pe domeniul de contabilitate. Externalizarea servicilor de contabilitate aduc niște avantaje simțitoare în ceea ce privește timpul, managementul bugetului și al resurselor umane dintr-o firmă. Singura condiție în contractarea unor oameni specializați și dedicați proceselor de contabilitate este ca firma să fie din orașul în care se află sediul firmei sau PFA-ului tău. Spre exemplu, dacă ești din București și ai sediul acolo trebuie să apelezi la o firma de contabilitate din Bucuresti.


Ce avantaje are externalizarea?


—Responsabilitatea respect[rii termenelor de implementare a schimbărilor fiscale este transferată companiei subcontractate. Aceasta se ocupă și răspunde integral de întocmirea corectă a documentelor în termenele prevăzute de lege, altfel va suporta consecințele încălcării normelor legislative.

—Costurile cu serviciile de contabilitate sunt reduse— Compania are de achitat doar valoarea stabilit[ prin contract pentru primirea serviciilor de contabilitate, eliminând cheltuielile ce țin de instruirea angajațiilor sau a software-urilor de specialitate.

—Dispare riscul de a avea erori în documentele contabile și rapoartele financiare

—Confidențialitatea informațiilor contabile și implicit a salariilor angajaților este asigurată de către firma subcontractată.

—Firma de contabilitate caută în permanență cele mai bune soluții pentru compania contractantă.  Angajații sunt mereu la curent cu schimbările legislative deci nu mai rămâne loc de eroare.

—În cazul unor controale fiscale, firma de contabilitate reprezintă compania și își asumă răspunderea raportarilor în fața autorităților.

Practic, externalizarea acestor servicii ne scapă de pierderea unor resurse financiare și umane, a timpului pierdut cu întocmirea și predarea documentelor la ghișee. Este o soluție foarte bună pentru cei care vor să se axeze mai mult pe dezvoltarea afacerilor decât pe documente.

Contact:

The Markers Consult

contact@themarkers.ro
031.425.17.22

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.