De ce magazinul tau online are nevoie de certificate SSL?

Afacerile online sunt intr-o continua dezvoltare avand in vedere ca de la un an la altul, observam cum numarul acestora se inmulteste substantial, aspect care fara indoiala este un lucru cat se poate de benefic pentru noi consumatorii. Trebuie totusi sa admitem faptul ca selectivitatea utilizatorilor precum si nevoia lor de a se stii in siguranta deplina atunci cand realizeaza tranzactii prin intermediul internetului, au fost doua dintre principalele considerente care i-au determinat pe webmasteri sa-si imbunatateasca considerabil site-urile magazinelor proprii.
Siguranta a fost mereu un aspect destul de controversat, mai ales la inceputuri, cand internetul nu era o platforma suficient de sigura astfel incat sa avem posibilitatea de a realiza tranzactii prin intermediul acestuia. In ultimii ani insa, aparitia certificatelor SSL, certificate pe care le putem obtine prin intermediul unor companii de profil precum www.mxhost.ro, au schimbat complet modul in care avem posibilitatea de a tranzactiona in conditii de maxima siguranta. Iata insa cateva motive pentru care magazinul tau online trebuie sa dispuna de astfel de certificate.

Gazduire – Mxhost.ro
Este important ca orice consumator care acceseaza site-ul web sa se simta in siguranta, indiferent pe pagina pe care alege sa navigheze. Certificatele SSL sunt in general destinate magayinelor care prelucreaya datele cu caracter personal, cu alte cuvinte, site-uri prin intermediul carora oamenii au posibilitatea de a comanda diverse bunuri sau servicii. Certificatele SSL ii vor asigura pe acestia de faptul ca toate schimburile de date care se realizeaza intre ei si server sunt facute prin intermediul unui canal de comuniatie criptat, astfel ca nimeni altcineva nu are acces la aceste informatii.
Un alt motiv pentru care aveti nevoie de un certificat SSL se datoreaza faptului ca aceste certificate le dau de inteles utilizatorilor faptul ca site-ul pe care se afla este autentic. Cu alte cuvinte, un site care utilizeaza certificate SSL va avea in dreptul adresei web un lacatel de culoare verde sau aurie, lucru care ne va da de inteles faptul ca site-ul nu este o clona ci este cel pe care il cautam. In aceste conditii, vom avea posibilitatea inca de la inceput de a cunoaste identitatea unui site, aspect care ne va da posibilitatea de a ne ferii eficient de site-urile hotilor de date.
Recent, motoarele de cautare se pare ca utilizeaza in indecsii de pozitionare si aspectul utilizarii certifiatelor SSL. Astfel, daca un site online prin intermediul carora se realizeaza schimbrui de date nu utilizeaza astfel ce certifciate, s-ar putea ca in viitorul apropiat sa fie penalizat din pricina acestui fapt.

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.