De ce trebuie sa tina cont parintii atunci cand achizitioneaza o bicicleta pentru cei mici?

Bicicleta reprezinta unul dintre obiectele care cu siguranta ne-au marcat copilaria, motiv pentru care nu vrem sa ii privam nici pe cei mici de acest instrument. Bicicleta reprezinta simultan atat un mijloc de transport excelent, dar si un instrument care ne poate mentine in forma. Pentru cei mici insa bicicleta nu va reprezenta decat un obiect prin intermedul caruia isi vor consuma intr-un mod placut energia. Alegerea unei biciclete potrivite pentru copii insa adesea se transforma intr-o adevarata provocare pentru parinti avand in vedere gama variata in care se regasesc acestea astazi.
O bicicleta reprezinta fara indoiala unul dintre obiectele cele mai importante din viata copiilor nostri astfel ca va trebui sa avem in vedere faptul ca alegerea pe care urmeaza sa o facem nu va fi una dintre cele mai usoare. Avantajul pe care il avem insa sunt magazinele online precum www.bekid.ro, care ne pun la dispozitie o gama variata de biciclete pentru copii pe care avem posibilitatea de a le comanda direct prin intermediul acestor magazine. Iata insa cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand achziitionezi o bicicleta pentru cei mici.

Biciclete copii – Bekid.ro

Daca aveti cumva speranta ca cei mici va vor oferii toate detaliile de care aveti nevoie pentru o alege pe cea portivita, s-ar putea sa constatati ca in afara de forma si culoarea acesteia pe cei mici sa nu ii intereseze alte aspecte. Ca si parinti insa, principalul aspecte pe care trebuie sa il avem in vedere este cel al sigurantei acestui obiect. In aceste conditii, asigurati-va ca bicicleta dispune de un cadru rezistent, construit dintr-un material de calitate dar care este si usor simultan. O bicicleta cu un cadru mult prea greu va deveni imposibil de transportat de catre cei mici.
Pedalele bicicletei trebuie sa dispuna de o suprafata aderenta, astfel incat piciorul celor mici sa nu alunece de pe suprafata acesteia. Mai mult decat atat, aveti in vedere alegerea unei biciclete care sa dispune de o pedala cu o suprafata suficient de mare pe care cel mic sa-si poata sprijinii corect talpa piciorului.
Chiar daca poate franele actionate manual sunt mai cool, va trebui totusi sa luat ii ncalul faptul ca acestea nu pot fi ationate cu usurinta de copii foarte mici, astfel ca cele de tip torpedo sunt de deparet cele mai potrivite, frana care se actioneaza i momentul in care acesta pedaleaza inapoi.
Nu in ultimul rand, nu uitati de echipamentul de protectie. Chiar daca acestea nu sunt pe placul celor mici avand in vedere ca pot deveni incomode dupa un timp, este necesar sa le explicati de ce este important sa le poarte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.