De ce utilizeaza specialistii cornier aluminiu de la Mesteru Manole?

Specialistii in constructii si nu numai aleg sa utilizez cornier aluminiu de la magazinul online Mesteru Manole, deoarece gasesc pe site o gama variata de dimensiuni pentru acest material.

Ce este materialul numit cornier aluminiu?

Cornierul aluminiu este un material de constructii utilizat de specialisti intr-o varietate mare de domenii si aplicatii, datorita unor doua avantaje foarte importante pe care le ofera si anume: se prelucreaza foarte bine si are o durata lunga de viata.

Astfel, specialistii aleg sa utilizeze cornier aluminiu de aici in domenii variate, precum cel de constructii, publicitate, mobila, design atat interior, cat si exterior, confectii metalice si asa mai departe.

Cornierul aluminiu este face parte cumva din categorie celor clasice si cunoscute, insa diferenta dintre acestea o face materia prima din care este acesta realizat, si anume aluminiul. Datorita faptului ca este realizat dintr-un alt tip de materie prima acest material beneficiaza o serie de proprietati specifice pe care le preia de la materia prima.

Pricipalele proprietati pe care le are un cornier aluminiu

cornier aluminiu

Dupa cum spuneam, cornierul aluminiu are o serie de proprietati specifice, dar si unele asemanatoare cu cele ale tipului clasic realizat din alt tip materie prima.

Asadar, acesta are o forma unghiulara, fiind alcatuit din doua laturi egale sau inegale intre ele ca si latime. Aceste laturi sunt asezate perpendicular una peste cealalta astfel incat sa faca un unghi de 90 de grade.

Cornierul aluminiu are de asemenea si o greutate mai mica in comparatie cu tipul clasic, greutate ce se datoreaza aluminiului din care este acesta realizat si care este mai usor decat otelul. Practic, aceasta greutate redusa se transforma in doua avantaje foarte importante, adica intr-un transport facil, dar si o manevrabilitate pe masura.

In plus, aspectul estetic al acestui tip de material este mai placut in comparatie cu tipul clasic.

Top 3 calitati care fac ca specialistii sa utilizeze cornier aluminiu in proiectele realizate

In general, specialistii aleg sa utilizeze acest material pentru realizarea scarilor, gardurilor si balustradelor, datorita celor 3 calitati de jos:

  1. Rezistenta foarte buna la coroziune – acest lucru se datoreaza in mod evident materiei prime din care este realizat si anume aluminiul. Acest material nu rugineste la fel de rapid si usor ca si otelul;
  2. Manevrabilitate facila – datorita faptului ca are o greutate mica, acest material se utilizeaza in proiecte foarte usor, fiind usor de manevrat si transportat;
  3. Prelucrare usoara – cornierul aluminiu este un material care se poate prelucra foarte usor la rece in cadrul proiectelor in care urmeaza sa fie folosit;

Asadar, analizand toate lucrurile de mai sus, este clar care sunt principalele calitati pe care acest material le are si de ce este ales de specialisti pentru a utilizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.